22.7 C
Athens

Φαλ: Κάναμε καλή δουλειά ακόμα και χωρίς τον Μιλουτίνοφ, μάς βοήθησαν πολύ Ράιτ και Πετρούσεφ

Ο Γάλλος «κροκόδειλος» του Ολυμπιακού στάθηκε στην πολύτιμη βοήθεια των Μόουζες Ράιτ και Φιλίπ Πετρούσεφ στην φροντ λάιν των Ερυθρολεύκων στο διάστημα που ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν εκτός με πρόβλημα τραυματισμού

Ο Μουστάφα Φαλ αποτελεί και φέτος βασικό γρανάζι του Ολυμπιακού στην πορεία του προς τα playoffs σε Euroleague και Basket League.

Ο Γάλλος «κροκόδειλος» των Ερυθρολεύκων, που πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2027, έχει και φέτος πολύ καλά νούμερα, μετρώντας ήδηι κατά μέσο όρο από 7,7 πόντους με 4,5 ριμπάουντ και 2,7 ασίστ σε 23:08 λεπτά συμμετοχής στη Euroleague, σε μία «γεμάτη» κι άκρως ποιοτική φροντ λάιν για τον Ολυμπιακό, με Φαλ, Πετρούσεφ, Μιλουτίνοφ και Ράιτ.

Σε αυτές τις πολλές επιλογές του Ολυμπιακού στο «5» αναφέρθηκε και ο Φαλ σε δηλώσεις του στη σερβική «meridiansport», τονίζοντας πως η ομάδα του έκανε καλή δουλειά ακόμα και στο διάστημα της σημαντικής απουσίας του Μιλουτίνοφ, κυρίως χάρη στις πολύτιμες βοήθειες από Ράιτ και Πετρούσεφ.

Στην αρχή μίλησε για τον Ερυθρό Αστέρα και τον Μπολομπόι: «Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, αλλά μπορέσαμε να πανηγυρίσουμε, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για εμάς.

Πιστεύω ότι ο Ερυθρός Αστέρας θα έπρεπε να τα είχε πάει καλύτερα καθώς έχουν πολύ ταλέντο. Δεν είναι ποτέ εύκολο να τους αντιμετωπίζεις αλλά τους περίμενα να είναι ψηλότερα στην κατάταξη.

Ο Μπολομπόι έχει μία πολύ καλή σεζόν. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν. Τώρα έχει πολύ περισσότερο χώρο να παίξει και νομίζω ότι φαίνεται το πόσο το απολαμβάνει. Του εύχομαι απλά παραπάνω επιτυχίες στις ομάδες που είναι. Σίγουρα, είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για αυτόν. Ελπίζω να συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο.

Για Ράιτ και Πετρούσεφ είπε:

«Ο Μιλουτίνοφ είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Είναι πολύ ταλαντούχος, με μεγάλη δεξιοτεχνία. Αυτή τη σεζόν ήταν άτυχος με τραυματισμούς, οπότε ήταν συχνά εκτός ομάδας. Όλοι όμως ξέρουν τι μπορεί να κάνει και είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφει. Σίγουρα μας έλλειψε, αλλά πιστεύω κάναμε καλή δουλειά και νικήσαμε αρκετά ακόμα και όταν εκείνος έλλειπε. Ο Μόουζες Ράιτ ήρθε και βοήθησε αρκετά σε αυτόν τον τομέα. Θα είναι πιο εύκολο με αυτόν. Αλλά πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας ακόμη και όταν ο Μιλουτίνοφ δεν είναι μαζί μας.

Ο Πετρούσεφ έχει βοηθήσει πολύ από όταν ήρθε. Νομίζω πλέον έχουμε περισσότερο όγκο και αθλητικότητα. Ο Φίλιπ έχει καλή αίσθηση του παιχνιδιού. Σίγουρα, είναι ακόμη πολύ νέος, οπότε ακόμα βελτιώνεται. Έχει προσαρμοστεί στο νέο σύστημα και γίνεται καλύτερος μέρα με τη μέρα. Τώρα πρέπει να αναρρώσει εξαιτίας του τραυματισμού αλλά είναι ένας πολύ καλός μπασκετμπολίστας».

Στην ερώτηση του αν θα έπαιρνε κάποιον παίκτη του Ερυθρού Αστέρα στον Ολυμπιακό απάντησε: «Είμαι ικανοποιημένος με το τι έχουμε».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς