16.2 C
Athens

GP Ιαπωνίας: Επιστροφή στην κανονικότητα για Φερστάπεν, στο βάθρο Πέρες και Σάινθ

Για τρίτη σερί χρονιά ο «ιπτάμενος Ολλανδός» της Formula 1 πήρε άνετα τη νίκη στη Σουζούκα, με τον Πέρες να τον ακολουθεί ξανά στη 2η θέση και τον Σάινθ να πιστοποιεί την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται όντας τρίτος πάνω από τον Λεκλέρ

Ο Μαξ Φερστάπεν επέστρεψε με… κρότο στη Σουζούκα!

Ο «ιπτάμενος Ολλανδός» της Formula 1 επέστρεψε στις νίκες μετά τη διακοπή της Αυστραλίας και κατέκτησε την τρίτη κορυφή στα πρώτα τέσσερα Grand Prix της φετινής σεζόν, με τον Σέρτζιο Πέρες να είναι ξανά η «ουρά» του στη δεύτερη θέση, επίσης για τρίτη φορά φέτος.

Στο βάθρο στην Ιαπωνία ο Κάρλος Σάινθ που δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση, σε μία πίστα που η Ferrari είχε καλή στρατηγική, με τον Λεκλέρ να εκκινεί όγδοος και να τερματίζει 4ος με μόλις ένα pit-stop.

Ένατη θέση για τον… soft Λιούις Χάμιλτον, βαθμός στην πατρίδα του για τον δέκατο Τσουνόντα.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ

Στην τρίτη στροφή μετά την εκκίνηση του Grand Prix της Ιαπωνίας, ο Άλεξ Άλμπον και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα να καταλήξουν αμφότεροι εκτός πίστας και να σηκωθεί κόκκινη σημαία για να καθαριστεί η πίστα.

Τόσο ο πιλότος της Williams, όσο κι αυτός της RB βγήκαν ευτυχώς σώοι από τα μονοθέσιά τους, ωστόσο ο αγώνας ολοκληρώθηκε πρόωρα για αμφότερους, ενώ οι αγωνοδίκες αποφάσισαν επανεκκίνηση του αγώνα από το σημείο που σταμάτησε, πράγμα που συνέβη μετά από διακοπή 27 λεπτών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από την αρχή της σεζόν το 1-2 του Φερστάπεν με τον Πέρες είναι «σφραγισμένο» για την Red Bull, παντού εκτός από το Grand Prix της Μελβούρνης, όπου η κορυφή βάφτηκε «κόκκινη» χάρη στον νικητή Σάινθ και τον δεύτερο Λεκλέρ.

Επόμενος αγώνας είναι το GP Κίνας σε δύο εβδομάδες, το τριήμερο 19-21 Απριλίου.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟ GRAND PRIX ΙΑΠΩΝΙΑΣ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς