19 C
Athens

Σπόρτινγκ – Μπενφίκα 2-1: Τα δύο γκολ του Κατάμο βάφουν πράσινο τον τίτλο στην Πορτογαλία (vid)

O 23χρονος μπακ από τη Μοζαμβίκη έβαλε δύο γκολ στο 1' και στο 91' για να χαρίσει τη νίκη στη Σπόρτινγκ στο ντέρμπι με την Μπενφίκα και ουσιαστικά να της δώσει τον τίτλο στην πιθανότατα τελευταία σεζόν του Ρούμπεν Αμορίμ στον πάγκο της

Λίγες μέρες μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας, η Σπόρτινγκ έκανε ξανά ζημιά στην Μπενφίκα και απέκτησε σαφές προβάδισμα για τον τίτλο με γκολ στο 91′ (2-1)!

 

Τα Λιοντάρια με πρωταγωνιστή τον Κατάμο βρήκαν τα δύο γκολ που φέρνουν τη Σπόρτινγκ στο +4 από την Μπενφίκα αλλά έχουν και ένα παιχνίδι λιγότερο που σημαίνει πως η διαφορά μπορεί να εκτοξευθεί στους επτά βαθμούς!

Μόλις στα 47″, η Σπόρτινγκ πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο Γκονσάλβες έκανε τρομερή ενέργεια από τα αριστερά και έβγαλε σέντρα για τον Γιόκερες, με την μπάλα να καταλήγει στον Κατάμο που είχε πατήσει στην περιοχή και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.

 

Οι παίκτες του Ρουμπέν Αμορίμ έδειχναν ανώτεροι με την μπάλα στα πόδια, αλλά χωρίς αυτή κινδύνευσαν. Ο Ντι Μαρία ήταν επικίνδυνος στις στημένες φάσεις και το έδειξε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όταν από εκτέλεση στο δεύτερο δοκάρι ο Μπα πετάχτηκε και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

 

Ο Ρότζερ Σμιντ έβλεπε την ομάδα του να αμύνεται καλά, να μη δίνει φάσεις στη Σπόρτινγκ και παρενέβη μόνο για να αλλάξει φορ στο 71ο λεπτό (Καμπράλ αντί Τένγκστεντ). Μια στιγμή ήταν αρκετή όμως για να αλλάξει τα πάντα.

Από ένα κόρνερ στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Κατάμο έπιασε το δυνατό σουτ και έγραψε το 2-1 για να υπογράψει μια νίκη που φέρνει ουσιαστικά το πρωτάθλημα. Ο 23χρονος Μοζαμβικανός δικαίωσε απόλυτα τον Ρουμπέν Αμορίμ που τον έκανε βασικό αντί του Εσγκάιο και το βράδυ του Σαββάτου έγινε ο απόλυτος ήρωας για τη μεγάλη νίκη των Λιονταριών.

Η Σπόρτινγκ αγκάλιασε τον τίτλο – στην πιθανότατα τελευταία σεζόν του Ρουμπέν Αμορίμ στον πάγκο της – που θα είναι ο δεύτερος με τον Πορτογάλο προπονητή ενώ διεκδικεί το νταμπλ αφού περιμένει – εκτός απροόπτου – στον τελικό του Κυπέλλου την Πόρτο.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ (Ρουμπέν Αμορίμ): Ίσραελ, Σεντ Γιούστε, Ινάσιο (72′ Ντιομαντέ), Κοάτες, Κατάμο, Χιούλμαντ (80′ Κοϊντρεντί), Μορίτα (54′ Μπραγκάνσα), Ρέις, Τρινκάο (80′ Παουλίνιο), Γκονσάλβες (72′ Έντουαρντς), Γιόκερες

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρότζερ Σμιντ): Τρούμπιν, Μπα, Αντόνιο Σίλβα, Οταμέντι, Όρνες, Νέβες, Φλορεντίνο, Ράφα Σίλβα (90+3′ Μάρκος Λεονάρντο), Νέρες (90+4′ Κεκτσού), Ντι Μαρία, Τένγκστεντ (71′ Καμπράλ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς