15.6 C
Athens

Παναιτωλικός – Βόλος 0-1: Θεσσαλικός θρίαμβος στο Αγρίνιο με ήρωες Ασεχνούν και Κόβατς

Με εντυπωσιακό γκολ του Ασεχνούν και ασύλληπτη επέμβαση του Κόβατς στον Λομονάκο στο 95', ο Βόλος έκανε το τρία στα τρία στα πλέι άουτ, θέτοντας βάσεις παραμονής και βάζοντας σε μπελάδες την ομάδα του Γιάννη Πετράκη

Ο Βόλος έμοιαζε να μπαίνει… καταδικασμένος στα πλέι άουτ της Super League αλλά ο Χρήστος Κόντης και οι ποδοσφαιριστές του απέδειξαν στις τρεις πρώτες αγωνιστικές πόσο πιστεύουν στην παραμονή.

Διπλό στην Τρίπολη, τεσσάρα στην Κηφισιά και το βράδυ του Σαββάτου (6/4) μεγάλη νίκη στο Αγρίνιο: Με το απίθανο γκολ του Ασεχνούν στο 29ο λεπτό, οι Θεσσαλοί πήραν τη νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό (0-1) και έφτασαν τους 28 βαθμούς και άνοιξαν την απόσταση στους τέσσερις από την επικίνδυνη ζώνη όπου έπεσε πλέον η ομάδα του Γιάννη Πετράκη με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν.

Και μπορεί ο Ασεχνούν να πέτυχε το γκολ της αγωνιστικής και να έδωσε το τρίποντο αλλά σε μεγάλο βαθμό η νίκη μπορεί να πιστωθεί και στον Κόβατς με τον Σέρβο να σταματά στο 95′ με αδιανόητη επέμβαση τον Λομονάκο αποτρέποντας την ισοφάριση!

Οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές και καμία δεν έδειχνε ικανή να δημιουργήσει καθαρή ευκαιρία. Χρειάστηκε αυτή η τρομερή εκτέλεση του Ασεχνούν, με τον Φινλανδό να βρίσκει χώρο εκτός περιοχής και να μην αφήνει το παραμικρό περιθώριο στον Τσάβες που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

 

Το γκολ βοήθησε στο να ανοίξουν οι χώροι και να δημιουργηθούν φάσεις, με τον Παναιτωλικό να κυνηγά το 1-1 και να έχει δοκάρι στο 45′ μετά το σουτ του Πέρες.

Οι Αγρινιώτες πίεσαν περισσότερο στο δεύτερο μέρος και η αλήθεια είναι πως άξιζαν το γκολ βάσει της εικόνας τους και όχι μόνο για την κατοχή της μπάλας. Η ομάδα του Χρήστου Κόντη λειτούργησε με το… ένστικτο της επιβίωσης στα τελευταία λεπτά ενώ ο Λομονάκο αποδείχθηκε μοιραίος για τους Αγρινιώτες.

Ο Αργεντινός έχασε δύο καθαρές ευκαιρίες και ακολούθησε η αποβολή του Άλχο στο 89′ με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα. Σε φάση διαρκείας στο 95′ ο Λομονάκο βρέθηκε σε θέση βολής με τον Κόβατς να μη βρίσκεται σταθερά στην εστία του, ωστόσο ο Σέρβος επενέβη με το ένα χέρι και απομάκρυνε κρατώντας το μηδέν και το τρίποντο που πανηγυρίστηκε έξαλλα.

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΒΟΛΟΣ 0-1

Σκόρερ: 29′ Ασεχνούν

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Αγρινίου

Διαιτητής: Κατοίκος

Κόκκινη: 90+6′ Μλάντεν / 89′ Άλχο

Κίτρινες: Μλάντεν, Μαυρίας, Τορεχόν / Κόμπα, Κόβατς

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Οικονόμου, Μλάντεν, Στάγιτς (46′ Χατζηθεοδωρίδης), Μαυρίας (86′ Μπρούνο Ντουάρτε), Τορεχόν, Πέρες, Φρεντ, Χουάνπι (78′ Λιάβας), Καρέλης (54′ Λομονάκο), Ντίας (78′ Μπουζούκης)

ΒΟΛΟΣ (Χρήστος Κόντης): Κόβατς, Άλχο, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα, Μπαριέντος (63′ Τρουιγιέ), Γκλάβτσιτς, Κόμπα (85′ Μπερτόγλιο), Μύγας, Ασεχνούν (85′ Ποπέσκου), Γκαρσία (76′ Μωραΐτης)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς