21.7 C
Athens

Ολυμπιακός: Οι ανάσες ενόψει Φενέρ, τα ερωτηματικά για Λαμία και το καμπανάκι του Μεντιλίμπαρ

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν το μυαλό τους μόνο στη Λαμία, με τον Βάσκο τεχνικό να ετοιμάζει ξανά αλλαγές στο αρχικό σχήμα και να χτυπά το καμπανάκι στα αποδυτήρια γνωρίζοντας πως οι Φθιώτες θα τα «δώσουν όλα» στο ματς της Κυριακής

Ο Ολυμπιακός ξεκαθαρίζει πως στο μυαλό όλων στην ομάδα είναι πρώτα η Λαμία και από τη Δευτέρα θα μπει η Φενέρμπαχτσε ενόψει της πρώτης μάχης των Ερυθρολεύκων με την τουρκική ομάδα για τα προημιτελικά του Conference League.

Οι Πειραιώτες θέλουν μόνο νίκη στη Φθιώτιδα το απόγευμα της Κυριακής (7/4) ώστε να εκμεταλλευτούν πιθανές απώλειες των υπόλοιπων διεκδικητών του τίτλου, με το βλέμμα στραμμένο στο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στην OPAP Arena.

Βέβαια, το ροτέισον και οι ανάσες σε παίκτες που παίζουν συνεχώς την τελευταία περίοδο είναι πράγματα αναγκαία και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους. Μέχρι τώρα, ο Βάσκος τεχνικός έχει αποδείξει ότι χειρίζεται εξαιρετικά το υλικό του και τού βγαίνουν όλες οι επιλογές στην ενδεκάδα. Είτε με τα βασικά γρανάζια είτε με τους παίκτες που έρχονται συνήθως από τον πάγκο.

Αυτό αναμένεται να κάνει και στην έδρα της Λαμίας κάνοντας αλλαγές σε σύγκριση με τον αγώνα κόντρα στον Άρη. Όχι πολλές, για να μη «χαλάσει» η χημεία της ομάδας, αλλά απαραίτητες για να δοθούν οι απαραίτητες ανάσες ενόψει της ακόμα πιο απαιτητικής συνέχειας.

Ερωτηματικό αποτελεί η σύνθεση στη μεσαία γραμμή, με τον Αντρέ Όρτα να επιστρέφει διεκδικώντας φανέλα βασικού, ενώ Τσικίνιο και Έσε δεδομένα χρειάζονται ξεκούραση.

Από εκεί και πέρα, λογικά ανάσες θα πάρει και ο Ροντινέι, με τον Ορτέγκα επίσης να επιστρέφει στα αριστερά της άμυνας, αν και η θετική παρουσία του Ρίτσαρντς στο παιχνίδι με τον Άρη, τού δίνει προβάδισμα για το αριστερό άκρο.

Μεντιλίμπαρ: Είμαι ευχαριστημένος από τον Ρέτσο και δεν στέκομαι σε μία φάση, η Λαμία θα τα δώσει όλα με εμάς

Ο Μεντιλίμπαρ φρόντισε από τις δηλώσεις του κιόλας να ξεκαθαρίσει (και) στους παίκτες του ότι το ματς με τη Λαμία είναι πολύ σημαντικό και κρύβει κινδύνους, καθώς οι Φθιώτες «θα τα δώσουν όλα».

Ήταν ένα καμπανάκι, το οποίο χτύπησε δυνατά και στα αποδυτήρια προκειμένου η ομάδα να παρουσιαστεί όπως πρέπει και να πάρει το δεύτερο τρίποντο στα πλέι οφ, παραμένοντας κοντά στην κορυφή (στη χειρότερη στο -6 με νίκη του ΠΑΟΚ στην OPAP Arena).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς