19 C
Athens

Κλοπ: Η Λίβερπουλ πρέπει να παραμείνει τέλεια για να πάρει τον τίτλο

Η Λίβερπουλ πρέπει να έχει ένα τέλειο ρεκόρ για το υπόλοιπο της σεζόν, ξεκινώντας από το ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εάν θέλει να κερδίσει την Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Σίτι στη μάχη για τον τίτλο της Premier League, είπε ο Γιούργκεν Κλοπ.

Η πρωτοπόρος Λίβερπουλ απέχει δύο βαθμούς από την Άρσεναλ και τρεις από τη Σίτι με οκτώ παιχνίδια να απομένουν στη σεζόν, καθώς ο Κλοπ θέλει να πανηγυρίσει ένα ακόμα τρόπαιο για την ομάδα του Άνφιλντ μετά τον θρίαμβο της Premier League την περίοδο 2019-20.

Η Λίβερπουλ έχασε τον τίτλο για έναν βαθμό το 2021-22 και ο Κλοπ ρωτήθηκε αν θα έπρεπε να είναι «τέλεια» για να στεφθεί πρωταθλήτρια:

«Προφανώς έτσι είναι στην Premier League. Οπότε, αν υπάρχει είναι σφιχτός αγώνας για τον τίτλο, τότε το καλύτερο μέρος που μπορείτε να είστε είναι αυτό. Είμαστε σε αυτό και αυτό είναι ωραίο, αυτό είναι καλό. Και τώρα ας συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, έτσι είναι. Προφανώς ο επόμενος αγώνας είναι ο μεγάλος, όπως είναι όλοι. Κάποιος είπε ότι είχαμε την καλύτερη λίστα αγώνων ή πρόγραμμα. Το κοίταξα και πραγματικά δεν ξέρω πώς μπορείς να είχε αυτή την ιδέα. Ίσως είμαι πολύ αρνητικός, αλλά είναι δύσκολος, καλοί αντίπαλοι. Αλλά είμαστε έτοιμοι και θέλουμε να είμαστε σε αυτόν τον αγώνα», είπε ο Γερμανός προπονητής.

Ενώ το παιχνίδι στο Άνφιλντ έληξε με 0-0 τον Δεκέμβριο, η Λίβερπουλ ηττήθηκε με 4-3 από τη Γιουνάιτεντ στον προημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας τον περασμένο μήνα, όταν οι γηπεδούχοι επικράτησαν στην παράταση.

Ο Κλοπ είπε ότι η ομάδα του είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν ήταν καλή προς το τέλος και ειδικά στην παράταση:

«Τα καλά νέα είναι ότι δεν θα έχουμε δύο φορές παράταση 15 λεπτών. Αυτό ήταν πάρα πολύ για εμάς εκείνη την ημέρα, δεν μπορούσαμε να το ελέγξουμε άλλο, κάναμε λάθη που δεν κάναμε καθόλου πριν και η Γιουνάιτεντ γύρισε το παιχνίδι» συμπλήρωσε ο Κλοπ.

«Η Γιουνάιτεντ είναι κορυφαία ομάδα που παίζει εντός έδρας, το ξέρουμε όλοι. Αλλά δεν μπορούμε απλώς να πούμε στους παίκτες: “Ας κάνουμε ό,τι κάναμε από το λεπτό 15 έως το 70”.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο εύκολο. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να δημιουργήσουμε προβλήματα στη Γιουνάιτεντ και θα προσπαθήσει ακριβώς το ίδιο. Σε αυτό το επίπεδο, με αυτόν τον αντίπαλο, σε αυτό το γήπεδο (Ολντ Τράφορντ), καλύτερα να παίξουμε ένα πολύ καλό ποδοσφαιρικό παιχνίδι αν θέλουμε κάτι εκεί».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς