19.9 C
Athens

Συναγερμός στην Κύπρο: Απήγαγαν δύο 11χρονους μαθητές από το σχολείο τους

Από την Ελλάδα οι γονείς τους • Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους στη Λάρνακα • Ελικόπτερο και μπλόκα σε όλη την πόλη

Σε συναγερμό έχει τεθεί από το πρωί της Τρίτης η Αστυνομία στη Λάρνακα, καθώς άγνωστος άνδρας απήγαγε δύο αγόρια 11 χρόνων, έξω από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα.

Πρόκειται για τους Θεμιστοκλή Ντόγκλη και Φίλιππο Σταματάκη, στα οποία σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πολίτης», ένας άνδρας μέσης ηλικίας τούς συστήθηκε ως δάσκαλος και στη συνέχεια τα έβαλε μέσα στο αυτοκίνητό του (σαλούν, χρώματος γκρίζου) και έφυγε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία οι δύο μαθητές άφησαν τις τσάντες τους στην τάξη τους και έπαιζαν στην αυλή του σχολείου. Ένας άνδρας φέρεται να ζήτησε βοήθεια από παιδιά έξω από το σχολείο για να βάλει ορισμένα πράγματα στο αυτοκίνητό του και, όταν χτύπησε το κουδούνι, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν τα δύο παιδιά.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς των δύο παιδιών είναι Έλληνες, οικογενειακοί φίλοι. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πατέρας του ενός παιδιού είναι γιατρός στο νοσοκομείο Λάρνακας.

Όπως αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση, ο δράστης είναι ηλικίας 50-60 ετών, ύψους 1,70-1,75μ. περίπου, βάρους περίπου 100 κιλών, με μούσι και έχει δεμένο το ένα του χέρι. Φορούσε μαύρη κοντομάνικη φανέλα με μοτίβο στο μπροστινό μέρος με έντονα χρώματα, γιλέκο σκούρου χρώματος, παντελόνι μακρύ σκούρο, καπέλο τύπου μπερέ χρώματος σκούρου.

Πληροφορίες της ιστοσελίδας της εφημερίδας «Πολίτης» (politis.com.cy), αναφέρουν ακόμη ότι γύρω στις 10 η Αστυνομία δέχθηκε τηλεφώνημα φάρσα για τοποθέτηση βόμβας στο σχολείο Δροσιάς στη Λάρνακα. Οι αρχές εικάζουν ότι το τηλεφώνημα έγινε από τον ίδιο δράστη, προκειμένου να παραπλανήσει την Αστυνομία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους με ελικόπτερα και μπλόκα σε όλη την πόλη, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει να παίρνει καταθέσεις.

Στο σημείο μετέβη και o υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και κάλεσε όποιον μπορεί να βοηθήσει να καλέσει στο 1460.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς