19 C
Athens

Εμφατική πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάρλεστον για την φορμαρισμένη Σάκκαρη

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και φαίνεται πως της ταιριάζει η Αμερική: Νέα εμφατική νίκη-πρόκριση και μία ανάσα μακριά από τον τελικό στο τουρνουά του Τσάρλεστον, θα αντιμετωπίσει την Κόλινς στα ημιτελικά

Η Μαρία Σάκκαρη είναι σε πολύ καλό αγωνιστικό φεγγάρι κι αυτό φαίνεται στο κορτ!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έπαιξε ξανά με αυτοπεποίθηση και κατάφερε να επικρατήσει εμφατικά με 2-0 σετ της Βερόνικα Κουντερμέτοβα (νο.19 στον κόσμο) παίρνοντας το εισιτήριο για τους «4» του τουρνουά Τσάρλεστον στις ΗΠΑ.

Παρά το γεγονός ότι με το «καλημέρα» του πρώτου σετ, η Σάκκαρη βρέθηκε πίσω με break από την Ρωσίδα (σ.σ. αγωνίζεται με ουδέτερη σημαία), αντέδρασε άμεσα και «έσπασε» δύο φορές το σερβίς της Κουντερμέτοβα, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 4-2. Στην συνέχεια, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κράτησε το σερβίς της και με νέο break, πήρε το σετ με 6-2, μετά από 39 λεπτά αγώνα.

Το «σκηνικό» του πρώτου σετ, επαναλήφθηκε και στο δεύτερο, με την 26χρονη Ρωσίδα να «σπάει» το σερβίς της 28χρονης Ελληνίδας, η οποία βρίσκεται στο Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης. Ωστόσο, η Σάκκαρη έβγαλε και πάλι αντίδραση και αφού έκανε break στο τέταρτο game ισοφαρίζοντας 2-2, κράτησε το σερβίς της μέχρι το δέκατο game, όπου με νέο break, έφθασε στην νίκη πρόκριση με 6-4 και μετά από 55 λεπτά αγώνα.

Αντίπαλος της Σάκκαρη στον ημιτελικό, θα είναι η Αμερικανίδα, Ντανιέλε Κόλινς (Νο 22 στον κόσμο), η οποία επικράτησε της Βελγίδας, Ελίζ Μέρτενς (Νο 30) με 6-3, 6-4.

ΤΑ ΣΕΤ 2-0: 6-2, 6-4.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς