16.2 C
Athens

Αποσύρθηκε από τα πλέι οφ της Α1 η Ελευθερία Μοσχάτου, ξεκινά την επόμενη σεζόν με -1

Με αφαίρεση ενός βαθμού θα ξεκινήσει τη σεζόν 2024/25 η Ελευθερία Μοσχάτου στην Α1 μπάσκετ Γυναικών καθώς δήλωσε αδυναμία συμμετοχής στις αναμετρήσεις με τον Ηρακλή για τα πλέι οφ των θέσεων 5-8 στη Β’ φάσης του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παίρνει τη νίκη στα χαρτιά με 20-0 αφού σύμφωνα με το άρθρο 23 περ. Β του ισχύοντος Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΟΚ ορίζεται ότι: «Β. Στις ποινές οι οποίες επιβάλλονται στις περιπτώσεις κατά τις οποίες το παράπτωμα κρίνεται ότι είναι ιδιαίτερης βαρύτητας ή συνιστά δυσφήμιση του αθλήματος και είναι:

δ. Μηδενισμός και Αφαίρεση ενός(1) βαθμού από το Πρωτάθλημα ή τη διοργάνωση στο/στην οποίο/α θα συμμετέχει την επόμενη αγωνιστική περίοδο, στην περίπτωση αποχώρησης του Σωματείου ή της ΚΑΕ από το εκάστοτε Πρωτάθλημα ή το Κύπελλο με έγγραφη δήλωσή του/της, ή μη προσέλευσης ή μη συμμετοχής του/της σε έναν προγραμματισμένο αγώνα Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου για λόγους που δεν ανάγονται σε περιστατικό ή γεγονός που συνιστά ανωτέρα βία, ή σε περίπτωση αποχώρησης Σωματείου ή ΚΑΕ από έναν αγώνα Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου πριν από τη λήξη του…», στην περίπτωση δε που «…η μη προσέλευση ή η μη συμμετοχή ή η αποχώρηση από αγώνα συμβεί κατά την διάρκεια της φάσης των PLAY OFF του εκάστοτε Πρωταθλήματος ή του Κυπέλλου… τότε «…η ομάδα αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες της φάσης των play off, δεν αντικαθίσταται και προκρίνεται η αντίπαλη ομάδα ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των μεταξύ τους συναντήσεων μέχρι εκείνη τη στιγμή».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς