18.6 C
Athens

Ο Ολυμπιακός ξανά στα playoffs: Το μοναδικό σενάριο για την 4άδα και το πιθανό αλλά δύσκολο συναπάντημα με Παναθηναϊκό

Οι Ερυθρόλευκοι του Γιώργου Μπαρτζώκα σφράγισαν την παρουσία τους και φέτος στα playoffs της Euroleague και κόντρα στη Φενέρ στο κατάμεστο ΣΕΦ θα παίξουν για την τελική τους κατάταξη, που μπορεί να τους φέρει από την 4η μέχρι την 6η θέση

Ο Ολυμπιακός άλωσε δύο φορές μέσα σε μία εβδομάδα το Βελιγράδι με τις νίκες του κόντρα σε Ερυθρό Αστέρα και Παρτιζάν για να εξασφαλίσει μία αγωνιστή πριν το τέλος της regular season και μαθηματικά την παρουσία του στα playoffs της Euroleague, για μία ακόμη σεζόν.

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν τη δουλειά τους με τον Ράιτ στην «Stark Arena» και τώρα έχουν μπροστά τους το μεγάλο ματς με τη Φενέρμπαχτσε στο κατάμεστο ΣΕΦ στην τελευταία αγωνιστική με το βλέμμα μέχρι και στην τετράδα για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Το μοναδικό σενάριο που δίνει στους Πειραιώτες το «εισιτήριο» για την 4άδα είναι να χάσει ο Παναθηναϊκός 1/2 ή και τα δύο ματς που έχει να δώσει με Μπάγερν στο Μόναχο και Άλμπα στο ΟΑΚΑ και ταυτόχρονα η ομάδα του Μπαρτζώκα να επικρατήσει της Φενέρ στην έδρα της για να στρογγυλοκάτσει στην 4η θέση.

Αν χάσει από τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ την επόμενη Παρασκευή θα είναι σίγουρα έκτος και θα παίξει στα playoffs με τον τρίτο της βαθμολογίας. Ενώ αν κερδίσει τους Τούρκους και ο Παναθηναϊκός κάνει το 2/2 απέναντι στις γερμανικές ομάδες, τότε θα τερματίσει πέμπτος.

Ο Παναθηναϊκός, από τη μεριά του, που έχει την κατάσταση στα χέρια του, θα είναι τέταρτος και μπορεί να παίξει με τον Ολυμπιακό εφόσον αυτός είναι πέμπτος, αν κάνει 1/2 και ταυτόχρονα κερδίσουν Μπαρτσελόνα και Μονακό, οι Ερυθρόλευκοι χάσουν από τη Φενέρ κι αυτή έχει ηττηθεί απόψε (5/4) εντός έδρας από την Εφές.

Εν ολίγοις, ο Ολυμπιακός μετά τη νέα του νίκη στο Βελιγράδι μπορεί να τερματίσει από τέταρτος μέχρι έκτος αλλά δεν εξαρτάται μόνο από το τι θα κάνει κόντρα στη Φενέρ, αφού όπως αναλύσαμε παραπάνω χρειάζεται συγκεκριμένο συνδυασμό αποτελεσμάτων για να τερματίσει στην τετράδα και να πάρει το πλεονέκτημα έδρα με το βλέμμα στο Βερολίνο.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς