22.4 C
Athens

Η ανεβασμένη Σάκκαρη νίκησε την Σάρμα και προκρίθηκε σε έναν ακόμη προημιτελικό μέσα στο 2024

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρίσκει ρυθμό μετά την αλλαγή του προπονητή της και δείχνει έτοιμη για το βήμα παραπάνω, έχοντας ήδη τρεις σερί προκρίσεις σε προημιτελικά διοργανώσεων, με τελευταία αυτή στο τουρνουά του Τσάρλεστον στις ΗΠΑ

Η Μαρία Σάκκαρη έχει βρει ρυθμό και βγάζει πλέον τον καλύτερό της εαυτό στο κορτ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, αν και δυσκολεύτηκε, έκαμψε την αντίσταση και της Άστρα Σάρμα με 2-0 σετ για να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάρλεστον στις ΗΠΑ, σε αυτή που είναι η τρίτη σερί παρουσία της προημιτελική φάση μέχρι τώρα μέσα στο 2024.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν δείχνει τη δύσκολη προσπάθεια της Σάκκαρη, καθώς αντιμετώπισε σθεναρή αντίσταση από την Αυστραλή στο 1ο σετ και χρειάστηκε σχεδόν μια ώρα για να το κερδίσει. Μάλιστα ενώ είχε προηγηθεί με 4-2, βρέθηκε πίσω με 4-4, 15-40 και λίγο έλειψε να χάσει το σερβίς της σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο.

Έτσι η Σάκκαρη έφτασε τις 9 νίκες στις τελευταίες 11 αναμετρήσεις επί αμερικανικού εδάφους και έχοντας δίπλα της τον νέο προπονητή της, Ντείβιντ Γουίτ.

Πήρε λοιπόν την πρόκριση για την 8άδα εκεί όπου τα ξημερώμστα του Σαββάτου (01:00 GR) θα αντιμετωπίσει την Βερόνικα Κουντερμέτοβα που με τη σειρά της κέρδισε την Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια με 7-5 και 6-1.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς