21.4 C
Athens

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο κοσμηματοπώλης της Ομόνοιας

Οδηγήθηκε το πρωί στην Ευελπίδων και αποχώρησε λίγη ώρα αργότερα συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης • Θα απολογηθεί αύριο στις 10 π.μ.

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, Τετάρτη, στις 10 το πρωί, πήρε ο κοσμηματοπώλης ο οποίος εμπλέκεται στην επίθεση κατά του Ζακ Κωστόπουλου, έξω από το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια, καθώς -σύμφωνα με τις πληροφορίες- δεν ήταν έτοιμος ο ανακριτής.

Σε βάρος του 73χρονου άνδρα οι εισαγγελικές αρχές έχουν ασκήσει ποινική δίωξη για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, που είναι κακουργηματικού βαθμού, και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες συνελήφθη και ένας ακόμη άνδρας, 55 ετών, ο οποίος είχε προσαχθεί αρχικά στην Ασφάλεια Αθηνών, ως ύποπτος για τη συμμετοχή του στον ξυλοδαρμό του 33χρονου.

Ο 55χρονος ομολόγησε τελικά την πράξη του και ισχυρίστηκε ότι το έκανε για να εμποδίσει τον Ζακ Κωστόπουλο να βγει από το κοσμηματοπωλείο, επειδή είχε δει ότι κρατούσε μαχαίρι και ήθελε να τον σταματήσει για να μην κινδυνέψουν οι άνθρωποι που ήταν απ’ έξω, μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί.

Στο μεταξύ, χθες οι ιατροδικαστές Νίκος Καλογρηάς και Σουλτάνα Μαριανού από το δημόσιο και ο Σ. Τσαντίρης που ορίσθηκε από την οικογένεια του θύματος, που πραγματοποίησαν την νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του 33χρονου άνδρα ανακοίνωσαν πως «η αιτία θανάτου του είναι απροσδιόριστη».

Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι ιατροδικαστές το θύμα αν και έφερε κακώσεις αυτές δεν δικαιολογούν από μόνες τους το θάνατο.

Πλέον, οι απαντήσεις αναμένονται από τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, που ωστόσο, απαιτούν χρόνο για να υπάρξουν αποτελέσματα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς