18.8 C
Athens

Παρί – Ρεν 1-0: Ο Εμπαπέ νίκησε με την… τρίτη τον Μανταντά και την έστειλε στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στη Λιόν

Δεν ήταν μια Παρί Σεν Ζερμέν που έθελξε με την απόδοσή της – άλλωστε ελάχιστες φορές το έχει κάνει φέτος – αλλά ήταν μια Παρί που είχε αποτελεσματικότητα και ουσία για να πάρει τη νίκη και την πρόκριση (1-0) στο Παρκ ντε Πρενς κόντρα στη Ρεν.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε με χρυσό γκολ του Εμπαπέ στο 40ό λεπτό έκλεισε εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας όπου θα αντιμετωπίσει τη Λιόν με φόντο το τρόπαιο που εφόσον το κατακτήσει θα φτάσει τα 15 και θα είναι το πρώτο μετά το 2021.

Ο Μανταντά ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα μέχρι το γκολ του Εμπαπέ. Ο πολύπειρος τερματοφύλακας σταμάτησε τον Γάλλο σούπερ σταρ στο 12ο λεπτό και απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε στο 37′. Δεν μπόρεσε να τον σταματήσει όμως στο 40′ όταν με τη βοήθεια της κόντρας στο σουτ του Εμπαπέ, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

 

Η Ρεν το πάλεψε να βρει το γκολ της ισοφάρισης αλλά οι σημαντικές τις στιγμές καταγράφηκαν στο πρώτο μέρος, με τους Παριζιάνους να αμύνονται υποδειγματικά στο δεύτερο μέρος και να κλειδώνουν την πρόκριση.

COUPE DE FRANCE: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Λιόν – Βαλενσιέν 3-0 (51′, 57′ Λακαζέτ, 75′ Όρμπαν)

Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεν 1-0 (40′ Εμπαπέ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς