15.6 C
Athens

ΠΑΟΚ – Λαμία 3-1: Ο Σβαμπ τον έβγαλε από τα… σχοινιά και πάει με άλλον αέρα στην OPAP Arena

Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε σκούρα κόντρα στη φανταστική Λαμία για ένα 45λεπτο, όμως κατάφερε να ανατρέψει το προβάδισμα των φιλοξενουμένων με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο και πρωταγωνιστή τον Σβαμπ

Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Λαμία που προηγήθηκε στην Τούμπα, όμως κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να επικρατήσει με 3-1.

Ο Δικέφαλος δεν παρουσιάστηκε όπως συνήθως -κυρίως στο πρώτο ημίχρονο- ωστόσο απέφυγε οποιαδήποτε απώλεια πριν το ντέρμπι κορυφής κόντρα στην ΑΕΚ στην OPAP Arena. Οι Ασπρόμαυροι επέστρεψαν προσωρινά στην κορυφή περιμένοντας το αποτέλεσμα στο ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Ένωση.

Η απόδοση της ομάδας του Λουτσέσκου ανέβηκε κυρίως από το 60′ και μετά, με τους Ασπρόμαυρους να είναι άλλη ομάδα στο δεύτερο μέρος όπου στο γήπεδο πέρασαν οι Τάισον, Μεϊτέ, Μπάμπα και λίγο αργότερα ο Σβαμπ, ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρματα για να ολοκληρώσει την ανατροπή του Δικεφάλου.

Ένα λάθος του Κοτάρσκι ήταν ικανό να βάλει μπροστά τη Λαμία στο σκορ και να δώσει ένα άλλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα σε έξοδο που έκανε, με τον Μαρτίνεθ να το εκμεταλλεύεται και να ανοίγει το σκορ στο 7′.

Αυτό δημιούργησε εκνευρισμό στην ομάδα του Λουτσέσκου, η οποία δεν μπορούσε να κρατήσει με ευκολία την μπάλα και παράλληλα έκανε πολλά λάθη. Αυτό προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι κατάφεραν να βγουν πολλές φορές στο ανοιχτό γήπεδο στα πρώτα 25 λεπτά και να φτάσουν με αξιώσεις κοντά σε δεύτερο τέρμα. Μάλιστα σκόραραν στο 15′ με τον Τσιλούλη, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Από το 25′ και μετά ο Δικέφαλος κρατούσε πιο πολύ την μπάλα, μείωσε τα λάθη, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Όλα έδειχναν πως η Λαμία θα πάει μπροστά στα αποδυτήρια, αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε ουσιαστικά στην πρώτη του καλή φάση στο ματς. Οι Ασπρόμαυροι κέρδισαν κόρνερ, ο Ντεσπόντοφ το έπαιξε με πάσα και σε συνδυάστηκε με τον Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο να σεντράρει στο πίσω δοκάρι και τον Μιχαηλίδη να σκοράρει με το κεφάλι για το 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να είναι αρκετά πιο σοβαρός και να ανεβάζει σιγά σιγά τον ρυθμό του. Η πίεση ανέβηκε από το 60′ και μετά, σημείο από το οποίο ο Δικέφαλος άρχισε να απειλεί. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 67′, όταν ο Κοσέλεφ είχε απάντηση στο σουτ του Ζίβκοβιτς.

Απάντηση ωστόσο δεν είχε στο σουτ του Σβαμπ, ο οποίος πλάσαρε ωραία λίγο έξω από την περιοχή για το 2-1 στο 70′.

Ο ίδιος παίκτης έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 89′ από το σημείο του πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Σαμάτα μετά από ωραία προσωπική ενέργεια. Το 3-1 ήταν και το τελικό σκορ αφού ο Μπάμπα έστειλε στις καθυστερήσεις την μπάλα στο δοκάρι και δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

ΠΑΟΚ – ΛΑΜΙΑ 3-1

Γήπεδο: Τούμπα

Σκόρερ: 45+1′ Μιχαηλίδης, 70′, 89′ πεν. Σβαμπ / 7′ Μαρτίνεθ

Διαιτητής: Κατσικογιάννης

Κίτρινες: – / Τζανετόπουλος, Σαντάνα, Τσιλούλης

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (81′ Σάστρε), Κεντζιόρια, Μιχαηλίδης, Σοάρες (46′ Μπάμπα), Τσιγγάρας (46′ Μεϊτέ), Οζντόεφ (65′ Σβαμπ), Ντεσπόντοφ (46′ Τάισον), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Σαμάτα.

ΛΑΜΙΑ (Βόκολος): Κοσέλεφ, Φερέιρα, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες (46′ Σαντάνα), Τζανδάρης (90′ Βασιλαντωνόπουλος), Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (88′ Τόσιτς), Λέικ (78′ Στάνκο), Σλίβκα (78′ Μάλτσι)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς