19.7 C
Athens

Μπέλα Μπάρτα: Ο δήμιος της Εθνικής στο Eurovolley υπέγραψε στην Τρεντίνο με τις ευλογίες των Ρουμάνων

Ο Μπέλα Μπάρτα θεωρείται ένας από τους πιο ανερχόμενους κεντρικούς στην Ευρώπη. Ένα πολύ καλό δείγμα των ικανοτήτων του το έδειξε στο περασμένο Eurovolley, όταν με την εθνική ομάδα της Ρουμανίας έφτασε στους «8» της διοργάνωσης.

Την καλύτερή του εμφάνιση την πραγματοποίησε στη νίκη επί της εθνικής Ελλάδας (η ήττα αποδείχθηκε καταδικαστική) με 3-1 στον όμιλο όπου κέρδισε 14 πόντους (ως αλλαγή) από 9/10 επιθέσεις, 2 άσους και 3 μπλοκ (+12 στο +/-).

Ο 23χρονος (2,06μ.) διανύει τη δεύτερη και τελευταία του σεζόν στην Ντιναμό Βουκουρεστίου καθώς η ομοσπονδία βόλεϊ της χώρας του ανακοίνωσε με ενθουσιασμό – σε μια είδηση που μεταδόθηκε και από το κρατικό κανάλι – πως από την επόμενη χρονιά θα φορά τη φανέλα της πρωταθλήτριας Ιταλίας – και υποψήφιας πρωταθλήτριας Ευρώπης – Τρεντίνο που έσπευσε να τον κάνει δικό της.

Η Ντιναμό Βουκουρεστίου στην ημιτελική σειρά των πλέι οφ του ρουμάνικου πρωταθλήματος αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο Γκαλάτι με μειονέκτημα έδρας, με τον Μπάρτα τη φετινή σεζόν να κερδίζει 7,3 πόντους ανά παιχνίδι με 61% αποτελεσματικότητα στην επίθεση, 29 μπλοκ (0,37 ανά σετ) και 31 άσους (0,4 ανά σετ).

Ο Σλοβένος Γιαν Κοζαμέρνικ θα είναι ο βασικός κεντρικός της Τρεντίνο και την επόμενη σεζόν μαζί με τον Φλάβιο που αποκτάται από την Περούτζια, ενώ ο Μπάρτα σε πρώτη φάση θα είναι τρίτος στην ιεραρχία του Φάμπιο Σόλι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς