19 C
Athens

Μάντζιος: Κάνει εξαιρετική δουλειά στον Ολυμπιακό ο Μεντιλίμπαρ, δεν θα είμαστε αδιάφοροι σε κανένα ματς

Δηλώσεις ενόψει του αγώνα της Τετάρτης (3/4, 19:00) κόντρα στον Ολυμπιακό έκανε ο προπονητής του Άρη, Άκης Μάντζιος, τονίζοντας πως η ομάδα του είναι ακόμα μακριά από την 4η θέση αλλά δεν θα είναι αδιάφορη σε κανένα παιχνίδι, πόσο μάλλον στα ντέρμπι.

Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το ποδόσφαιρο που παίζουν οι Ερυθρόλευκοι επί Μεντιλίμπαρ, δηλώνοντας πως ο Βάσκος τεχνικός κάνει ήδη εξαιρετική δουλειά στον Πειραιά.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

Για την κατάσταση που είναι η ομάδα μετά τις δύο νίκες: «Είμαστε σε μια καλή κατάσταση. Έχουμε το απόλυτο στα δύο παιχνίδια κι αυτό έχει κάνει καλό στους παίκτες και ψυχολογικά και πνευματικά. Έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε».

Για τις δοκιμές στο ματς με τη Λαμία και τις εντυπώσεις του: «Θέλαμε να δοκιμάσουμε πράγματα κι είχαμε αυτή τη δυνατότητα να το κάνουμε κόντρα στη Λαμία. Είδαμε καλά στοιχεία, αλλά και κάποια άλλα που δεν λειτούργησαν σε έναν καινούργιο σχηματισμό που κάναμε κι από αυτό κατανοήσαμε ότι θέλουμε περισσότερο χρόνο να αφομοιώσουμε το πλάνο και να μπορέσουμε, αν παίξουμε ξανά με αυτόν τον σχηματισμό, να είμαστε καλύτεροι».

Για το αν υπάρχουν θετικά από αυτά τα ματς: «Υπάρχουν! Θεωρώ ότι στο παιχνίδι ξεκινήσαμε καλά κι ήμασταν επιθετικοί. Φέραμε πολλές φορές την μπάλα κοντά στο αντίπαλο τρίτο. Μας έλειψαν κάποια στοιχεία σε εκείνο το κομμάτι. Φέραμε πολλούς παίκτες στον άξονα, κάτι που θέλαμε να κάνουμε. Από τη στιγμή που δεν βάλαμε κάποιο γκολ, το αποτέλεσμα δεν μας δικαίωσε, αλλά η αλήθεια είναι ότι εμείς είδαμε θετικά στοιχεία, τα οποία κρατάμε».

Για το ότι μειώθηκε η διαφορά από την τέταρτη θέση και τον Ολυμπιακό: «Το να παίζεις στα playoffs, όπου τα οκτώ στα δέκα παιχνίδια είναι ντέρμπι, είναι από μόνο του ένα κίνητρο για τους παίκτες. Το έχουμε πει ξανά ότι όταν μπήκαμε στα playoffs ήμασταν μακριά από την πρώτη τετράδα. Και τώρα ακόμη μακριά είμαστε. Εμείς, όμως, θέλουμε να διεκδικήσουμε όλα τα παιχνίδια. Δεν θα είμαστε σε κανένα αδιάφοροι και στο τέλος θα δούμε τι καταφέραμε».

Για το πώς περιμένει τον Ολυμπιακό: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ βελτιωμένος με την έλευση του καινούργιου του προπονητή, ο οποίος δείχνει ότι κάνει εξαιρετική δουλειά. Ο αντίπαλος έχει ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού. Εμείς πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και πολύ πειθαρχημένοι στο δικό μας πλάνο.

Θα πρέπει να παρουσιάσουμε το καλό μας πρόσωπο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αυτό που συνήθως παρουσιάζουμε στα ντέρμπι, και να είμαστε αποτελεσματικοί».

Για το τι θεωρεί ότι θα είναι διαφορετικό σε σχέση με τα ματς της κανονικής διάρκειας: «Πράγματι, αλλάξανε πράγματα και σε εμάς και στον Ολυμπιακό. Το πιο βασικό στοιχείο είναι ότι έχει έρθει ένας νέος προπονητής στον Ολυμπιακό, ο οποίος φαίνεται ότι κάνει εξαιρετική δουλειά κι έχει μεταμορφώσει την ομάδα.

Ο Ολυμπιακός πλέον παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό είπα και πριν ότι πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι και σοβαροί, γεμάτοι αυτοπεποίθηση και να παρουσιάσουμε τον καλό εαυτό που παρουσιάζουμε στα ντέρμπι».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς