17.9 C
Athens

Φενέρμπαχτσε: Μετά το τέλος της σεζόν η απόφαση για την απόσυρση από το πρωτάθλημα, με την Κ19 στον τελικό του Σούπερ Καπ

Στροφή 180 μοιρών από τη διοίκηση της Φενέρμπαχτσε αναφορικά με την πρόθεση για αποχώρηση από το τουρκικό πρωτάθλημα: Ο πρόεδρος της τουρκικής ομάδας ζήτησε την κατάκτηση του τίτλου από τους παίκτες του και τόνισε πως οριστικές αποφάσεις θα παρθούν μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν

Διά στόματος του προέδρου της Φενέρμπαχτσε, Αλί Κοτς, γνωστοποιήθηκε πως οριστικές αποφάσεις για την απόσυρση ή μη από το τουρκικό πρωτάθλημα, μετά τα σοβαρά επεισόδια στην Τραπεζούντα, θα παρθούν μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν, ενώ τονίστηκε πως αν τελικώς η ομάδα αποφασίσει να κατέβει στον τελικό του τουρκικού Σούπερ Καπ (7/4) κόντρα στη Γαλατασαράι, θα παραταχθεί με την Κ19!

«Σε όλες τις συζητήσεις μας, η λιγότερο προτιμώμενη επιλογή ήταν η αποχώρηση από το πρωτάθλημα. Ο λόγος εδώ δεν είναι ούτε νομικός ούτε αθλητικός. Βγάζουμε αυτή την επιλογή από το τραπέζι μέχρι τη Γενική Συνέλευση σε 3 μήνες. Αν είναι να συνεχίσουμε, δεν έχει πλάκα να παίζουμε τους αγώνες με την U19. Γι’ αυτό λέω στον Τζέκο, στον Τάντιτς και στους άλλους παίκτες, βγείτε έξω, κάντε ό,τι κάνετε και φέρτε μας αυτό το πρωτάθλημα», ήταν τα λόγια του προέδρου της Φενέρ.

Βροντερό «παρών» από 25.000 μέλη της Φενέρμπαχτσε στη Γ.Σ. για την απόσυρση από το πρωτάθλημα (vid)

Στη συνέχεια, ο Αλί Κοτς κάλεσε τον κόσμο να μην κλείσει εισιτήρια για το Σούπερ Καπ με τη Γαλατασαράι, λέγοντας πως αν αποφασιστεί να αγωνιστεί η ομάδα, τότε ίσως να κατέβει η Κ19: «Έχουμε δύο επιλογές, η μία είναι να μην παίξουμε καθόλου στον αγώνα του Σούπερ Καπ και η άλλη είναι να παίξουμε με την U19. Στις συναντήσεις μας ειπώθηκε ότι αν ληφθεί μια ριζική απόφαση, θα πρέπει να ξεκινήσει με το Σούπερ Καπ. Συμφωνώ με τους φίλους μου μέχρι τέλους. Συμφωνώ για λόγους αρχών. Μην κάνετε σχέδια για τη Σανλιούρφα μέχρι το βράδυ της 2ας Απριλίου. Το απόγευμα της 2ας Απριλίου θα μιλήσουμε ξανά. Παρακαλώ μην κάνετε σχέδια, μην κάνετε κράτηση εισιτηρίων για τον τελικό του Σούπερ Καπ».

Νωρίτερα στην ομιλία του ο πρόεδρος του συλλόγου είχε… προϊδεάσει επί της ουσίας τον κόσμο για τη μη αποχώρηση της Φενέρ: «Έχουμε δύο εναλλακτικές. Το ένα είναι να μην κάνουμε τίποτα, το άλλο να σταματήσουμε τις ποδοσφαιρικές δραστηριότητες. Θα μιλήσουμε λίγο αργότερα για αυτό το θέμα, αν θα αποσυρθούμε από τη Super Lig ή όχι και όλα αυτά. Αλλά αν αποσυρθούμε από τη Super Lig, ποιανού λεωφορείου θα πυροβολήσουν;».

Η Φενέρμπαχτσε δημοσίευσε παράλληλα κι ένα video στα social media με όλες τις επιθέσεις που έχει δεχθεί η ομάδα της Κωνσταντινούπολης από οπαδούς αντίπαλων ομάδων, κατηγορώντας και τις αστυνομικές -κι όχι μόνο- Αρχές για τη στάση τους.

Οι οπαδοί της αντιπάλου του Ολυμπιακού στους «8» του Conference League, με το πρώτο παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 11 Απριλίου, έδωσαν βροντερό «παρών» και σήκωσαν ένα τεράστιο πανό στήριξης προς τον πρόεδρο της ομάδας, στο οποίο αναγραφόταν: «Εσύ χάραξες τον δρόμο, θα περπατάμε μαζί σου για πάντα».

«Όσα ζήσαμε στον αγώνα με την Τράμπζονσπορ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Όσα έγιναν μετά τον αγώνα έγιναν οργανωμένα και προγραμματισμένα.

Η αστυνομία δεν μπορούσε να παράσχει την απαραίτητη ασφάλεια σε έναν αγώνα που ήταν βέβαιο ότι θα ήταν τεταμένος. Σήμερα βρισκόμαστε στη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης έχει λάβει πολύ καλύτερα μέτρα ασφαλείας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλί Κοτς, ο οποίος επιτέθηκε παράλληλα και στον αντιπρόεδρο της Γαλατάσαραϊ.

Στη Συνέλευση αποθεώθηκε και ο Οσάγι Σάμουελ, ο ποδοσφαιριστής της Φενέρ που γρονθοκόπησε οπαδό της Τράμπζονσπορ στα επεισόδια και πλέον αποτελεί «ήρωα» για τους φιλάθλους της ομάδας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς