19 C
Athens

Τράβιτσα στον ΑΘΛΟ: «Κατακτήσαμε το Κύπελλο με προσωπικότητα και καρδιά, αξίζουν συγχαρητήρια σε Μίλωνα και Γιορντάνοφ»

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Ντράγκαν Τράβιτσα, μιλά στο Athlosnews για την κατάκτηση του Κυπέλλου: Η προσωπικότητα, η καρδιά και η ενότητα στα δύσκολα, η υπόκλιση στον Μίλωνα και ο θαυμασμός στον Γιορντάνοφ

Το Κύπελλο βόλεϊ βάφτηκε ερυθρόλευκο στη Λάρισα για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από την κόλαση στο τάι μπρέικ απέναντι στον Μίλωνα και το φινάλε της βραδιάς τον βρήκε στον παράδεισο.

Ο Ντράγκαν Τράβιτσα διανύει τη δεύτερη σεζόν του στον Ολυμπιακό. Πέρσι κατέκτησε πρωτάθλημα και ευρωπαϊκό τρόπαιο, φέτος πρόσθεσε και το Κύπελλο στη συλλογή του και ευελπιστεί το τέλος της χρονιάς να τον βρει ξανά αγκαλιά με τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ο 38χρονος Ιταλός μαέστρος και αρχηγός του Ολυμπιακού έχει κατακτήσει ένα σωρό τίτλους σε επίπεδο συλλόγων και εθνικής Ιταλίας. Κι όμως ακόμα και τώρα, κάθε τρόπαιο που κερδίζει το πανηγυρίζει σαν μικρό παιδί. Παραμένει διψασμένος για διακρίσεις.

Ο ΑΘΛΟΣ μίλησε μαζί του μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο σπουδαίος πασαδόρος του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του αλλά ταυτόχρονα δεν γινόταν – ως τόσο μεγάλος αθλητής που είναι – να μη βγάλει το καπέλο στον αντίπαλο.

Ιπποτικά παραδέχθηκε την προσπάθεια του Μίλωνα – όχι μόνο στον τελικό αλλά συνολικά στη σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ υποκλίθηκε στον «Μπόμπι» που στα 42 του χρόνια προσέφερε μια πραγματική παράσταση στο Final Four της Λάρισας.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα που έδειξαν οι Ερυθρόλευκοι ώστε να κάνουν μια μεγάλη ανατροπή στο πέμπτο σετ αλλά και στην ενότητα που δείχνει η ομάδα του, στην αντίδραση που βγάζει στα δύσκολα την τελευταία διετία:

«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος όπως όλη η ομάδα. Ήταν δύο δύσκολα παιχνίδια και ειδικά ο τελικός όπως και όλα τα ματς που δώσαμε φέτος απέναντι στον Μίλωνα. Για να είμαι ειλικρινής και οι δύο ομάδες άξιζαν το Κύπελλο. Είναι μια πολύ καλή ομάδα ο Μίλωνας, έπαιξε πάρα πολύ καλά σε όλη τη σεζόν σε Ευρώπη και Ελλάδα ανεξαρτήτως αντιπάλου. Θέλω να τους συγχαρώ προσωπικά και ιδιαίτερα τον Μπόγιαν Γιορντάνοφ.

Μιλήσαμε πολύ αυτές τις μέρες, έχω μεγάλο σεβασμό στην καριέρα του, την προσωπικότητά του. Είναι ένας εκπληκτικός παίκτης και άνθρωπος. Θαυμάζω τον τρόπο που αγωνίστηκε, πώς συμπεριφέρθηκε στο γήπεδο αλλά και εκτός αυτού. Χαίρομαι που έμαθα πράγματα από εκείνον. Στα 38 σου χρόνια μπορείς να μάθεις πολλά ακόμα από άλλους ανθρώπους. Σεβόμαστε πολύ ο ένας τον άλλον, είχαμε εξαιρετική επικοινωνία και υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση εντός και εκτός γηπέδου.

Όταν παίζεις τόσα πολλά παιχνίδια απέναντι στην ίδια ομάδα (σ.σ. ήταν το 8ο ματς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μίλωνα και το 6ο τον τελευταίο έναν μήνα) καταλαβαίνεις καλύτερα τον τρόπο που αγωνίζεται, πώς κινούνται οι παίκτες στο μπλοκ κλπ. Κι εκείνοι το ίδιο για εμάς φυσικά. Η ατομική επίδοση μπορεί να διαφέρει σε κάθε αγώνα αλλά τη διαφορά την κάνει η συνολική.

Στο Κύπελλο μπορεί να μην παίξαμε τέλεια όπως στον 5ο ημιτελικό αλλά ήμασταν ενωμένοι στις κρίσιμες στιγμές ειδικά απέναντι στον ΠΑΟΚ και στο 2ο σετ. Είχαμε πολλές διακυμάνσεις με τον Μίλωνα και δεν ξέρω πώς αλλά βρεθήκαμε στον παράδεισο! Δύο μπλοκ, δύο επιθέσεις… Κάποιες φορές παίζω καλά, εξαιρετικά ή καθόλου καλά. Η ατομική εμφάνιση ειδικά για έναν πασαδόρο πολλές φορές εξαρτάται από όλη την ομάδα.

 

Κερδίσαμε με προσωπικότητα. Δεν παραιτηθήκαμε, ήμασταν εκεί στα δύσκολα. Όταν βρήκαμε την ευκαιρία, με προσωπικότητα τελειώσαμε τις φάσεις. Από πέρσι δείχνουμε αντίδραση στα κρίσιμα. Και φέτος για εμάς δεν είναι μια απλή σεζόν αφού είναι πολλά τα παιχνίδια και λόγω Ευρώπης. Έχουμε καρδιά ειδικά τη σωστή στιγμή κι αυτό είναι το δυνατότερο στοιχείο που μπορεί να έχει μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός στέφθηκε Κυπελλούχος με τις προσωπικότητές του απέναντι σε έναν Μίλωνα που αξίζει σεβασμό

Τώρα θα ξεκουραστούμε λίγο να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας γιατί είμαστε κουρασμένοι, θα προπονηθούμε καλά όλη αυτή την εβδομάδα για να βελτιώσουμε την εικόνα μας. Ο Παναθηναϊκός είναι μια εξαιρετική ομάδα με πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες για τέτοια παιχνίδια. Τερμάτισε δίκαια στην πρώτη θέση. Θα είναι υψηλού επιπέδου τελικοί και θα χρειαστεί να βελτιώσουμε κάποια πράγματα, κάτι που θα κάνουμε. Να μαζέψουμε ενέργεια και να δώσουμε τον εαυτό μας για το καλύτερο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς