22.1 C
Athens

ΑΕΚ – Μαρούσι 88-85: Νίκησε στα Λιόσια μετά από 4 μήνες με την ψυχή στο στόμα

Το κλειστό των Άνω Λιοσίων εδώ και τέσσερις μήνες ήταν σαν… ναρκοπέδιο για την ΑΕΚ που δεν είχε πανηγυρίσει νίκη σε πρωτάθλημα και BCL απέναντι σε κανέναν αντίπαλο.

Τελευταία νίκη ήταν η δύσκολη απέναντι στο Μαρούσι στις 9/12 με αγχωτικό τρόπο στη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος (91-89), με τους Κιτρινόμαυρους να κερδίζουν ξανά τον ίδιο αντίπαλο στα Λιόσια με τον ίδιο δραματικό τρόπο (88-85) και να σπάνε αυτό το κάκιστο σερί στην πρεμιέρα των πλέι άουτ ώστε να βρεθούν στο 10-13 και να κάνουν καθοριστικό βήμα για να μπουν στα πλέι οφ ως 7οι.

Το Μαρούσι ξέρει ότι έχει σωθεί, τα έδωσε όλα γιατί κάνει μια προσπάθεια για να βρεθεί στα πλέι οφ αλλά τελικά ηττήθηκε για τρίτη φορά φέτος από την ΑΕΚ και έπεσε στο 7-16 όντας στην προτελευταία θέση (ουραγός ο υποβιβασμένος και μαθηματικά Απόλλων Πάτρας).

Οι παίκτες του Νίκου Βετούλα μπήκαν εξαιρετικά στο παιχνίδι με καλό ποσοστό από την περιφέρεια και κεφάτους Γιαννόπουλο και Κόζι, έφτασαν στο +7 (13-20), με τους Κιτρινόμαυρους να πλησιάζουν και να προσπερνούν για να πάνε στο ημίχρονο προηγούμενοι (41-39).

Ο Κουζμίνσκας πήρε επ’ ώμου την επίθεση στην τρίτη περίοδο και η ΑΕΚ έφτασε στο +9 αλλά το Μαρούσι απάντησε, μείωσε στους έξι και έτρεξε επιμέρους 3-12 για να προσπεράσει (69-72). Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου διατήρησαν την ψυχραιμία τους (παρά τις άστοχες βολές του Αγραβάνη και με 88-85 πήραν τη νίκη αφού το σουτ του Γούνταρντ στη λήξη δεν βρήκε στόχο για να πάει το ματς στην παράταση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς