23.4 C
Athens

Άρης – Λαμία 3-1: Το καθάρισε σε τέσσερα λεπτά με πλουραλισμό στην επίθεση

Ο Άρης ήταν άκρως αποτελεσματικός στο δεύτερο ημίχρονο και με τρία όμορφα γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών «καθάρισε» την υπόθεση νίκη (3-1) κόντρα στη Λαμία, που ήταν ανταγωνιστική μόνο για 50 λεπτά.

Οι Κίτρινοι με τρεις διαφορετικούς σκόρερ (Σουλεϊμάνοφ, Γκαρθία, Μπράμπετς) κι ένα πρωτόγνωρο -για τη σεζόν που κάνει- ξέσπασμα από το 55′ μέχρι το 59′ πήραν τη δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια στα πλέι οφ της Super League και πιστοποίησαν ότι δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα με την 5η θέση μέχρι τη λήξη του μίνι πρωταθλήματος.

Για τους Φθιώτες, το γκολ της τιμής πέτυχε ο 18χρονος Κοντονίκος με ωραίο πλασέ στο 89′ σε μία στιγμή που θα θυμάται για πάντα, αφού αυτό ήταν το πρώτο του τέρμα ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στη Super League.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, στο πρώτο ημίχρονο η Λαμία έστησε «τείχος» στην άμυνά της και με σχετική ευκολία κράτησε το «μηδέν», παρά τη διάθεση των Θεσσαλονικέων να παίξουν επιθετικά με Μορόν και Ανσαριφάρντ για πρώτη φορά μαζί στην ενδεκάδα.

Ο Άρης είχε την κατοχή αλλά πέραν της μεγάλης ευκαιρίας του Μορόν μόλις στο 7′, με τον Κοσέλεφ να έχει απάντηση, δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός, με τον Άκη Μάντζιο να αλλάζει πρόσωπα και διάταξη με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, τοποθετώντας τον Σαβέριο στα άκρα στη θέση του Ανσαριφάρντ και τον Ισπανό μόνο του στην κορυφή.

Με αυτή την κίνηση ο προπονητής του Άρη έκανε πιο ορθολογικό το σχήμα του και δικαιώθηκε άμεσα, αφού στο 55′ με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και άψογο πλασέ στην απέναντι γωνία, ο Σουλεϊμάνοφ σκόραρε για το 1-0.

Με τη σέντρα, οι παίκτες του Άρη έκλεψαν την μπάλα με τον Μορόν κοντά στην περιοχή της Λαμίας, ο Ισπανός την έδωσε στον Μανού Γκαρθία και ο συμπατριώτης του σκόραρε για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του από τραυματισμό εν μέσω αποθέωσης στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Σαν να μην έφτανε αυτό για τη Λαμία, μέχρι το 59′ το σκορ έγινε 3-0 με «δράστη» τον Μπράμπετς που είχε μείνει στην επίθεση και μετά από συνεργασία με τον Φαμπιάνο -με διπλή προσπάθεια- έγραψε κι αυτός το όνομά του στη λίστα των «κιτρινόμαυρων» σκόρερ. Επιθετικό ρεσιτάλ!

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, με τον Άρη να εξακολουθεί να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά τον «μικρό» Βασίλη Κοντονίκο να κλέβει την παράσταση στο φινάλε με το τέρμα που πέτυχε και θα θυμάται για μια ζωή.

ΑΡΗΣ – ΛΑΜΙΑ 3-1

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης, Θεσσαλονίκη

Διαιτητής: Περράκης

Κίτρινες: 32′ Ανσαριφάρντ, 38 Ζουλ,, 68′ Φαμπιάνο / 8′ Στάνκο, 22′ Μαρτίνες, 43′ Σιμόν

ΓΚΟΛ: 55′ Σουλεϊμάνοφ, 56′ Γκαρθία, 59′ Μπράμπετς / 89′ Κοντονίκος

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, – Οντουμπάζιο, Φαμπιάνο (78′ Ρόουζ), Μπράμπετς, Φεράρι, – Ζουλ (63′ Βερστράτε), Νταρίντα, Γκαρθία (74′ Τζούρασεκ), Σουλεϊμάνοφ (63′ Φετφατζίδης) – Ανσαριφάρντ (46′ Σαβέριο), Μορόν.

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, – Σιμόν, Παπαδόπουλος, Κορνέζος, Σίνκλεϊ, – Νούνιες (67′ Τζανδάρης), Στάνκο (67′ Λέικ), Μαρτίνες (67′ Σαντάνα), Τσιλούλης, – Σλίβκα (67′ Τόσιτς), Μάλτσι.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς