16.2 C
Athens

Η Σεβίλλη κατήγγειλε ρατσιστικές προσβολές στον Ακούνια και τον προπονητή της από οπαδούς της Χετάφε

Η Σεβίλλη ανακοίνωσε ότι ο Αργεντινός αμυντικός της, Μάρκος Ακούνια, και το προπονητικό επιτελείο αποτέλεσαν στόχο «ρατσιστικών και ξενοφοβικών προσβολών» από οπαδούς στην εκτός έδρας νίκη 1-0 επί της Χετάφε.

Ο διαιτητής Ιγκλέσιας Βιγιανουέβα διέκοψε την αναμέτρηση στο 68ο λεπτό, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου της LaLiga κατά του ρατσισμού.

«Καταδικάζουμε τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές προσβολές που υπέστησαν ο Μάρκος Ακούνια και το προπονητικό επιτελείο μας» τονίζει η Σεβίλη σε ανάρτησή της στο X (πρώην Twitter), ενώ η LaLiga πρόσθεσε σε ανακοίνωσή της: «Δεν υπάρχει χώρος για ρατσιστική συμπεριφορά ή συμπεριφορά μίσους στον αθλητισμό.

Η LaLiga καταδικάζει εντόνως κάθε ρατσιστική πράξη και θα συνεχίσει να εργάζεται, προκειμένου να εξαλείψει αυτή την ασυγχώρητη συμπεριφορά από το άθλημά μας».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Σεβίλλης, Κίκε Σάντσεθ Φλόρες, δήλωσε ότι επίσης έχει γίνει αποδέκτης ξενοφοβικών προσβολών, καθώς οπαδοί τον αποκάλεσαν «τσιγγάνο» με υποτιμητικό τρόπο.

«Πρώτα, θέλω να πω ότι είμαι περήφανος για κάθε πόρο στις φλέβες μου που μπορεί να αναπνέει τσιγγάνικα. Όμως, είναι ένα πράγμα να είσαι τσιγγάνος και άλλο να το χρησιμοποιείς ως ρατσιστική προσβολή. Το βρίσκω απεχθές» είπε ο Σάντσεθ Φλόρες και συμπλήρωσε: «Πρέπει να ληφθούν σοβαρά μέτρα, οι παίκτες μας έχουν υποφέρει επίσης, είμαι εναντίον κάθε ρατσιστικού συνθήματος».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς