17.1 C
Athens

Ολυμπιακός: Οι ασίστ του Ποντένσε, το αήττητο εκτός έδρας σερί και το επιθετικό σχήμα κόντρα στην ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός θέλει μόνο νίκη στην OPAP Arena και ο Μεντιλίμπαρ ετοιμάζει μία ενδεκάδα με επιθετικό προσανατολισμό: Η τρομερή παράδοση των τελευταίων 6,5 ετών για τους Πειραιώτες σε εκτός έδρας ντέρμπι με την Ένωση και οι άκρως επιδραστικοί Ποντένσε - Φορτούνης

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στην κατάμεστη OPAP Arena από την ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής (31/3, 20:30) σε ένα do or die ματς για τους Ερυθρολεύκους, ακόμη ένα τη φετινή σεζόν.

Οι Πειραιώτες γνωρίζουν ότι με ήττα θα βρεθούν στο -8 από την Ένωση μόλις στη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ και όπως και στην Τούμπα πριν από 1,5 μήνα, πάνε στην OPAP Arena να παίξουν για την επιβίωσή τους στη μάχη του τίτλου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Ολυμπιακός έκανε παρέλαση με το ιστορικό 1-4, ενώ και σε ανάλογο «τελικό» για την ευρωπαϊκή του συνέχεια κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, έγραψε ιστορία βγάζοντας χαρακτήρα μεγάλης ομάδας με το τελικό 1-6 να μένει στα χρονικά ως η μεγαλύτερη εκτός έδρας ανατροπή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Με καλή ψυχολογία, αλλά και πρόβλημα της τελευταίας στιγμής αυτό του κομβικού Αντρέ Όρτα, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αναμένεται να παραταχθεί με επιθετικό σχήμα με στόχο μόνο τη νίκη στη νεόχτιστη έδρα της Ένωσης, όπου σε τρία ματς από την περσινή και τη φετινή σεζόν -σε επίπεδο πρωταθλήματος- είναι αήττητη με ρεκόρ μία νίκη (1-3) και δύο ισοπαλίες (0-0, 1-1).

Μάλιστα, το ερυθρόλευκο αήττητο σερί κόντρα στην ΑΕΚ «τρέχει» από τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν ηττήθηκε για τελευταία φορά με γηπεδούχους τους Κιτρινόμαυρους ο Ολυμπιακός. 3-2 ήταν τότε το σκορ κι από τότε οι Ερυθρόλευκοι μετράνε σε διάστημα 6,5 ετών αήττητο 10 αγώνων, μόνο στο πρωτάθλημα!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Βάσκος τεχνικός αναμένεται να παρατάξει με επιθετική διάθεση την ομάδα του, με τον Τζολάκη να αποτελεί την πρώτη του επιλογή για κάτω από τα δοκάρια, χωρίς πάντως να αποκλείεται και η συμμετοχή τελικά του Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Από εκεί και πέρα, Ροντινέι, Κάρμο, Ρέτος και Ορτέγκα θα συνθέσουν την αμυντική τετράδα του Ολυμπιακού από τα δεξιά προς τα αριστερά, με τους Έσε και Τσικίνιο δυάδα στα χαφ. Με τη σημαντική απουσία του Όρτα, ο Φορτούνης είναι το φαβορί έναντι του Γιόβετιτς για να ξεκινήσει σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, ενώ Ποντένσε και Μασούρας θα βρίσκονται στα επιθετικά άκρα, με τον «καυτό» Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Για τον Ποντένσε, αξίζει να σημειώσουμε, πως το ρεκόρ του κόντρα σε μία ομάδα στις ασίστ είναι με την ΑΕΚ, καθώς μετράει 4 σε σύνολο πέντε αγώνων, ενώ έχει ηττηθεί μόλις σε ένα ματς. Ο Πορτογάλος εξτρέμ, όπως και ο Κώστας Φορτούνης (8 γκολ, 8 ασίστ σε 34 ματς), είναι άκρως επιδραστικοί όταν βρίσκουν απέναντί τους την Ένωση κι αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που ο Μεντιλίμπαρ ίσως ξεκινήσει και τους δύο σήμερα. Με στόχο, μόνο, το «διπλό».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς