19 C
Athens

Πουλακίδας: Είμαι σε διαδικασία για έκδοση ελληνικού διαβατηρίου, μεγάλο όνειρο να παίξω σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό

Ο Ελληνοαμερικανός Τζον Πουλακίδας έκλεψε την παράσταση στην πρόσφατη νίκη του Γέιλ επί του Όμπερν στην March Madness του NCAA, όπου πέτυχε 28 πόντους και «μάζεψε» πάνω του όλα τα βλέμματα με την πληθωρική εμφάνισή του.

Μιλώντας στην εκπομπή «The Game» της ΕΡΤ3, ο νεαρός γκαρντ αποκάλυψε πως βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης ελληνικού διαβατηρίου, ενώ μίλησε και για τους «αιώνιους», Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και την προοπτική να αγωνιστεί σε αυτούς μια μέρα, όπως και στην εθνική Ελλάδας.

Αναλυτικά δήλωσε:

«Μιλώ λίγο ελληνικά, αλλά δεν τα έχω μάθει πολύ καλά. Νομίζω ότι ήταν το καλύτερο παιχνίδι μου. Μεγαλώνοντας στην Αμερική και παίζοντας μπάσκετ, ονειρεύεσαι να κερδίσεις ένα παιχνίδι στην March Madness. Για μένα έγινε πραγματικότητα. Το ότι μπόρεσε να δείξω τι μπορώ να κάνω σε αυτό το επίπεδο ήταν ένα υπέροχο συναίσθημα.

Είμαι σε διαδικασία για την έκδοση ελληνικού διαβατηρίου. Γνωρίζω πολλά για τις δυο ομάδες που παίζουν στην EuroLeagu, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Θα ήταν μεγάλο όνειρο και τιμή να καταφέρω να παίξω σε μια από αυτές τις ομάδες και να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στην EuroLeague, σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Πολύς κόσμος μου λέει πως με αγαπάει, με υποστηρίζει και πως ελπίζουν να με δουν να παίζω στην Ελλάδα μια μέρα για την Εθνική Ομάδα. Έχω πολλά μηνύματα από φιλάθλους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που λένε πως θέλουν να με δουν με τη φανέλα της ομάδας τους και αυτό είναι ωραίο”.

Και οι δυο γονείς μου είναι Έλληνες. Οι γονείς του πατέρα μου είναι από την Ελλάδα, ο παππούς μου είναι γεννημένος στην Σπάρτη. Η μαμά του πατέρα μου είναι από το νησί της Χίου. Από την πλευρά της μαμάς μου και οι δυο γονείς είναι από την Πελοπόννησο από ένα χωριό που λέγεται Ρίζες. Όλοι οι παππούδες μου είναι Έλληνες, όλη η οικογένεια και η καταγωγή μου είναι ελληνική.

Έχω μία μικρότερη αδερφή, την Υπατία, που είναι πρωτοετής και παίζει επίσης μπάσκετ στη Νέα Υόρκη. Ο αδερφός μου ο Ηλίας, είναι στην πρώτη τάξη του Λυκείου στο Ιλινόι».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς