19 C
Athens

Μπάγερν – Ντόρτμουντ 0-2: Στο -13 οι Βαυαροί, ιστορική νίκη 4άδας για τους Βεστφαλούς (vid)

Οι Βεστφαλοί "σκότωσαν" την Μπάγερν στο Μόναχο μετά από 10 χρόνια και κάνουν... πρόωρη στέψη στην απίθανη Λεβερκούζεν που άνοιξε τη διαφορά στους 13 βαθμούς

Στις 12 Απριλίου του 2024 θα συμπληρωνόταν μια δεκαετία από την τελευταία φορά που η Ντόρτμουντ πέρασε νικηφόρα από την Allians Arena. Η επέτειος των δέκα ετών εντέλει ματαιώθηκε, αφού οι Βεστφαλοί κατάφεραν να σπάσουν την κατάρα στην έδρα της μεγάλης αντιπάλου τους.

Από την πρώτη σεζόν του Πεπ Γκουαρντιόλα στο Μόναχο είχε η Μπάγερν να χάσει εντός έδρας στο Der Klassiker. Μικιταριάν, Μάρκο Ρόις και Χόφμαν (από ασίστ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου) ήταν οι σκόρερ εκείνου του 0-3, το οποίος ωστόσο δεν είχε κάποιον ιδιαίτερο αντίκτυπο στο πρωτάθλημα.

Απόψε, η Ντόρτμουντ εκμεταλλεύτηκε το μαύρο χάλι των Βαυαρών για να φύγει με 0-2 χάρη στα γκολ των Αντεγέμι και Ρίερσον. Κάπως έτσι, η θλιβερή ομάδα του Τόμας Τούχελ έμεινε 13 βαθμούς πίσω από την άπιαστη (και αήττητη) Λεβερκούζεν και πλέον κινδυνεύει να βρεθεί στο +1 από τη Στουτγκάρδη που την Κυριακή φιλοξενεί τη Χάιντενχαϊμ.

Οι Κιτρινόμαυροι της Ρηνανίας πήραν μια ιστορική νίκη που ενδέχεται να αποδειχθεί και άκρως πολύτιμη στο φινάλε της σεζόν. Σε μια αγωνιστική που κινδύνευαν σοβαρά να βρεθούν εκτός 4άδας με ήττα δική τους και νίκη της Λειψίας επί της Μάιντς, εντέλει κατόρθωσαν να αυξήσουν τη διαφορά από την αντίπαλό τους στους 3 βαθμούς και να νιώσουν λίγο πιο άνετα σε ό,τι έχει να κάνει με την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτή ήταν η πρώτη φετινή νίκη της Ντόρτμουντ επί αντίπαλου που βρίσκεται στην πρώτη 5άδα της βαθμολογίας, σε μια σεζόν που οι παίκτες του Τέρζιτς θα θέλουν να ξεχάσουν το γρηγορότερο δυνατό. Κάτι που ισχύει και την Μπάγερν, η οποία σε λίγες αγωνιστικές θα χάσει και επίσημα τον τίτλο της πρωταθλήτριας μετά από 11 σερί κατακτήσεις…

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ούλραϊχ, Κίμιχ, Ντε Λιχτ, Ντάιερ, Ντέιβις (84′ Τσούπο-Μοτίνγκ), Λάιμερ (74′ Μαζράουι), Γκορέτσκα, Σανέ (63′ Κομάν), Μίλερ (63′ Τελ), Μουσιάλα (63′ Γκνάμπρι), Κέιν

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μάγερ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Τζαν, Μπραντ (68′ Ρόις), Ενμετσά (68′ Ετσκάν), Αντεγέμι (84′ Βολφ), Σάντσο (84′ Μπάινο-Γκίτενς), Φίλκρουγκ (74′ Αλέ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 27ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 30/3

Άιντραχτ – Ουνιόν Βερολίνου 0-0

Βέρντερ Βρέμης – Βόλφσμπουργκ 0-2 (45+4′ Λακρουά, 84′ Μάγερ)

Γκλάντμπαχ – Φράιμπουργκ 0-3 (7′ Γκρέγκοριτς, 47′ Ρελ, 57′ Ντοάν)

Λειψία – Μάιντς 0-0

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Χόφενχαϊμ 2-1 (88′ Άντριχ, 90+1′ Σικ / 33′ Μπάιερ)

Μπάγερν – Ντόρτμουντ 0-2 (10′ Αντεγέμι, 83′ Ρίερσον)

Κυριακή 31/3

Άουγκσμπουργκ – Κολωνία (16:30)

Στουτγκάρδη – Χάιντενχαϊμ (18:30)

Μπόχουμ – Ντάρμσταντ (20:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς