18.8 C
Athens

Κούγιας: Αν δεν αθωωθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου θα παρατήσω τη δικηγορία

Με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκε ομόφωνα η Ρούλα Πισπιρίγκου από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Μετά από 15 μήνες, 99 συνεδριάσεις, δεκάδες μάρτυρες, το δικαστήριο καταδίκασε τη Ρούλα Πισπιρίγκου σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας, από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της 9χρονης κόρης της.

Κατηγορηματικός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου θα αθωωθεί εμφανίστηκε ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας, αναφέροντας ότι «υπήρξε πολιτική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη», ενώ πρόσθεσε πως σε διαφορετικό σενάριο «θα παρατήσω τη δικηγορία».

«Αν δεν αθωωθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου θα παρατήσω την δικηγορία. Γνωρίζω πως αποδίδεται η δικαιοσύνη στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Επειδή γνωρίζω πώς έγινε η υπόθεση αυτή είμαι κατηγορηματικός για την λέξη «σκάνδαλο» και την φράση «δικαστική πλάνη», γιατί η υπόθεση αυτή ήταν στα κανάλια. Σε μια στιγμή παρεμβαίνει ο Τσιάρας που ήταν υπουργός δικαιοσύνης και ασκεί πειθαρχικές διώξεις στις δύο κορυφαίες ιατροδικαστές. Για λόγους πολιτικούς παρενέβη και ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών, και αρχίσει μια προανακριτική που μόνο ερευνούσαν πώς έκλαιγε η κατηγορούμενη.

Δεν όρισαν έναν πραγματογνώμονα να εξετάσει τα παιδιά, την σορό της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο ή άλλες εξετάσεις ενώ εκείνη την στιγμή όλοι οι ιατροδικαστές έως τότε έλεγαν ότι τα παιδιά αυτά έχασαν την ζωή τους από απροσδιόριστες συνθήκες. Ο κ. Τσιάρας παρενέβη ακραία στην Δικαιοσύνη. Είναι τεράστιο σκάνδαλο και δικαστική πλάνη. Αντί να ερευνήσουν την υπόθεση την αφήσαν στα κανάλια», υπογράμμισε ο Αλέξης Κούγιας.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς