18.8 C
Athens

Χάντμπολ: Ιστορική ρεβάνς στη Σλοβενία για τον Ολυμπιακό, τι χρειάζεται για την πρόκριση στους «4» της Ευρώπης

Ιστορική αναμέτρηση στο Νόβο Μέστο για την ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού, που με παρακαταθήκη το 31-26 στο πρώτο ματς της Ηλιούπολης θέλει να ολοκληρώσει την υπέρβαση στη Σλοβενία, για την πρόκριση στην ευρωπαϊκή τετράδα

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα το περασμένο Σάββατο επικρατώντας με 31-26 της σλοβενικής Κρκα στην Ηλιούπολη με το βλέμμα στην ιστορική πρόκριση στους «4» του EHF European Cup, για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας χάντμπολ ανδρών.

Με παρακαταθήκη αυτή τη σημαντική διαφορά πέντε τερμάτων, οι Πειραιώτες θα τα δώσουν όλα για την ιστορική πρόκριση απόψε (30/3, 18:00) στον επαναληπτικό της προημιτελικής φάσης, γνωρίζοντας πως θα έχουν πολύ πιο δύσκολο έργο στο Νόβο Μέστο, απέναντι σε μία ομάδα με σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία από τέτοια ματς.

Ωστόσο, υπάρχει η πίστη ότι θα έρθει το θετικό αποτέλεσμα, αφού στόχος είναι η δεύτερη νίκη και τίποτα λιγότερο. Βέβαια, ακόμα κι αυτή να μην έρθει, μετά την σπουδαία εμφάνιση στο πρώτο μας, ο Ολυμπιακός αρκείται και σε ήττα με κάτω από έξι γκολ διαφορά ώστε να πάρει το «χρυσό» εισιτήριο για την τετράδα της διοργάνωσης.

Δηλώσεις:

Γιώργος Παπαβασίλης: «Το Σάββατο, αντιμετωπίζουμε την Κρκα, σε ένα παιχνίδι ρεβάνς μέσα στην έδρα της. Αυτό από μόνο του φανερώνει την επικινδυνότητα του παιχνιδιού. Την προηγούμενη εβδομάδα, κάναμε μια αξιόλογη προσπάθεια, κερδίζοντας στην έδρα μας πέντε γκολ, που είναι μια καλή διάφορα ενόψει του επαναληπτικού, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας καθησυχάζει. Τίποτα δεν τελείωσε!

Περιμένουμε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, σε μια δύσκολη έδρα. Επομένως, εμείς από την πλευρά μας, πρέπει να παλέψουμε με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και συγκέντρωση, φυσικά, στοχεύοντας σε ακόμα μία νίκη, για να προκριθούμε».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς