23.2 C
Athens

«Ολυμπιακοί Αγώνες και Ντόπινγκ»: Η επιτυχημένη ενημερωτική ημερίδα του AHEPA HJ1

Γνωρίζατε ότι το καλοκαίρι του 2021 η Ελλάδα κινδύνεψε άμεσα με παγκόσμιο αποκλεισμό από όλες τις αθλητικές διοργανώσεις για λόγους που σχετίζονταν με τη συμμόρφωσή της με τους διεθνείς κανόνες καταπολέμησης του ντόπινγκ;

Ξέρατε ότι ειδικοί ελεγκτές για την καταπολέμηση του ντόπινγκ μπορούν (και το κάνουν) να χτυπήσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή την πόρτα του σπιτιού του Λευτέρη Πετρούνια αλλά και κάθε άλλου γνωστού Έλληνα πρωταθλητή;

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποιες είναι οι ψυχικές επιπτώσεις από τη χρήση αναβολικών αλλά και ότι το ντόπινγκ χρησιμοποιείται εκτενώς ακόμα και σε επίπεδο σχολικού αθλητισμού;

Αυτά και πολλά ακόμη άκρως ενδιαφέροντα ακούστηκαν τους εξαίρετους ομιλητές κατά τη διάρκεια της ημερίδας του AHEPA Athens Chapter HJ1 με θέμα «2004-2024: Αθήνα-Παρίσι, 20 χρόνια μετά. DOPING η μάστιγα των Ολυμπιακών Αγώνων» που φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Βασικοί ομιλητές ήταν οι:

Γρηγόρης Λέων, Ιατροδικαστής και Διοικητής Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντοπινγκ (ΕΟΚΑΝ)

Βασίλης Οικονόμου, Βουλευτής ΝΔ Ανατολικής Αττικής και Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, Πανελληνιονίκης Παίδων στο Τριπλούν και συγγραφέας του βιβλίου «Αθλητισμός για Όλους»

Βασιλική Μιλλούση, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού & Ολυμπιακού Ιδεώδους OLYMPIANS και εκ των κορυφαίων Ελληνίδων αθλητριών ενόργανης γυμναστικής

Λίλλιαν Μαρκάκη, Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπεύτρια (Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Ταμίας στην Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία)

που έδωσαν την εικόνα του σοβαρού αυτού θέματος για τον Αθλητισμό με προτάσεις και αναλύσεις, οι οποίες καθήλωσαν το κοινό που παρακολούθησε την ημερίδα.

Επάνω (από αριστερά): Γρηγόρης Λέων, Μάριος Ανδρικόπουλος, Βασίλης Οικονόμου, Θεόδωρος Δουφεξής, Χρήστος Μπακούρος, Δημήτρης Χρυσάνθου, Γιώργος Χαλάς – Στο κέντρο: Λίλλιαν Μαρκάκη, Βασιλική Μιλλούση – Κάτω: Αλεξάνδρα Πάλλη, Κωνσταντίνος Ζώμπος, Νίκος Τσώνης

Στο τέλος έγιναν αρκετές ερωτήσεις προς τους ομιλητές με ιδιαίτερη έμφαση στον σχολικό Αθλητισμό και τα σοβαρά προβλήματα στην υγεία των παιδιών.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι Νεοκλής Κρητικός, Βουλευτής Λακωνίας και ιατρός και η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ευρωπαϊκού Προγραμματισμού, Αλεξάνδρα Πάλλη ως Μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν οι: Κωστής Λιαρομάτης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Softball, ο Αντιπρόεδρος και ο Διευθυντής της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Αθανάσιος Τσιβίλης και Σάκης Κωστάκης, ο Κωνσταντίνος Ζώμπος, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, ο Χρήστος Λιάπης, Ψυχίατρος και Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, ο Κωνσταντίνος Χαλιορής, Συντονιστής Γενικός Διευθυντής στο ΟΑΚΑ και ο υποναύαρχος ε.α, πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών και παλαίμαχος αθλητής μπάσκετ, Στέλιος Φενέκος.

Γρηγόρης Λέων πρόεδρος ΕΟΚΑΝ ιατροδικαστής Γιώργος Χαλάς Ahepa HJ1 Διευθυντής ΑΘΛΟΣ Athlosnews
Ο πρόεδρος του ΕΟΚΑΝ και ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων με τον διευθυντή έκδοσης του ΑΘΛΟΥ και διευθυντή Αθλητισμού του AHEPA HJ1, Γιώργο Χαλά

Από την AHEPA HELLAS ο πρώην Κυβερνήτης Κώστας Βαρσάμης, η Πρόεδρος Amaryllis Daughters of Penelope Ειρήνη Ξακουστή, αλλά και μέλη του Δ.Σ. του Ahepa HJ1.

Το «παρών» έδωσαν επίσης οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με την ΝΔ κα Βασιλική Φλεσσα και ο κος Μιχάλης Αγγελόπουλος, οι δημοσιογράφοι Νίκος Τσώνης, Άγγελος Αρτελάρης και Ανδρέας Καταχανάς.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Διευθυντής Αθλητισμού του AHEPA HJ1 και διευθυντής έκδοσης του ΑΘΛΟΥ, Γιώργος Χαλάς

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς