21 C
Athens

Αταμάν: Μερικές φορές παίζουμε όλοι και δεν είμαστε καλοί, άλλες παίζουμε με έξι και νικάμε

Ο Τούρκος τεχνικός των Πρασίνων στάθηκε στο γεγονός πως η ομάδα του είναι ξανά πλήρης ενόψει Βίρτους, αν και άφησε να εννοηθεί ότι όταν παίζει με μικρότερο ροτέισον και μόλις έξι παίκτες αποδίδει καλύτερα και κερδίζει τα ματς

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται το βράδυ της Παρασκευής (29/3) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια στην Ιταλία για την 32η αγωνιστική της Euroleague, σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι ενόψει playoffs.

Οι Πράσινοι, όπως τόνισε κατά την αναχώρηση της αποστολής από την Αθήνα ο Εργκίν Αταμάν, θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν σε θέση ισχύος για την 2η θέση στην regular season, με τον Τούρκο τεχνικό να προσθέτει με νόημα πως είναι θετικό ότι η ομάδα του είναι πλήρης, αν και στα τελευταία ματς που χρειάστηκε να παίξει μόλις με 6 παίκτες στο ροτέισον ήταν στο 90% της απόδοσής της και κέρδισε.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αταμάν:

Για το παιχνίδι με την Βίρτους Μπολόνια: «Περιμένω ένα δύσκολο ματς. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Οι τελευταίοι τρεις αγώνες στην κανονική περίοδο θα είναι σαν τελικοί. Τώρα είμαστε στη δεύτερη θέση και ο στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να την υπερασπιστούμε».

Για τον Λούκα Μπάνκι και το στυλ παιχνιδιού της Βίρτους: «Έχω τεράστιο σεβασμό στον κόουτς Μπάνκι. Η Βίρτους έχει πολλούς έμπειρους παίκτες και παίζει στην έδρα της. Αγωνίζεται διαφορετικά στο γήπεδό της σε σχέση με τους εκτός έδρας αγώνες.

Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να παίξουμε ομαδικά, να μοιράσουμε την μπάλα και σίγουρα να παίξουμε επιθετική άμυνα όπως κάναμε στο ΟΑΚΑ».

Για το ροτέισον και το γεγονός ότι πλέον ο Παναθηναϊκός είναι πλήρης: «Θα είναι σημαντικό να έχουμε επιλογές σε όλες τις θέσεις σε ό,τι αφορά τον χρόνο συμμετοχής.

Το πώς θα παρουσιαστούμε είναι ακόμα πιο σημαντικό επειδή όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι. Μερικές φορές παίζουμε όλοι και δεν είμαστε καλοί. Κάποιες φορές παίζουμε με έξι παίκτες, όπως συνέβη στα τελευταία 2-3 ματς, και είμαστε στο 90% της απόδοσής μας και νικήσαμε».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς