17.3 C
Athens

Μπαρτζώκας: Να μείνουμε πιστοί στο πλάνο σε μια καυτή ατμόσφαιρα που μπορεί να σε παρασύρει

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ζήτησε το μάξιμουμ της συγκέντρωσης σε μια πολύ σκληρή έδρα και υπογράμμισε πως θα χρειαστεί έλεγχος των συναισθημάτων και ψυχραιμία για να μη γίνουν λάθη

Στην ατμόσφαιρα που επικρατεί στη Stark Arena εστίασε με δηλώσεις του πριν το ματς με την Παρτιζάν ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο προπονητής του Ολυμπιακού υποστήριξε πως απαιτείται το μάξιμουμ της συγκέντρωσης ώστε να αποφευχθούν τα λάθη που θα δώσουν έξτρα κατοχές στους Σέρβους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Δεν διαφέρει από άλλα παιχνίδια, δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό. Σίγουρα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, η έδρα της Παρτιζάν είναι ιδιαίτερα “καυτή”, χρειάζεται πολύ μεγάλη συγκέντρωση για τους παίκτες ώστε να μείνουν στο αγωνιστικό πλάνο.

Πρέπει να ελέγξεις τα συναισθήματά σου, να μην παρασυρθείς από την ένταση που παίζει ο αντίπαλος και φυσικά από την κρισιμότητα του παιχνιδιού που είναι και για τους δυο ιδιαίτερη. Γι’ αυτούς μάλλον ίσως λίγο περισσότερη. Αυτό είναι το θέμα, πώς θα εμφανιστούμε εκεί και να μείνουμε στο πλάνο.

Μιλάμε για τους ίδιους παίκτες και προπονητές. Η διαφορά έχει να κάνει με αυτό που συμβαίνει στο γήπεδο εκεί. Εγώ πέρσι ήμουν ασθενής, είχα Covid και δεν είχα πάει, το είδα από την τηλεόραση αλλά μου μετέφεραν οι παίκτες και συνεργάτες μου ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη κατάσταση, δεν ακούς δίπλα τι γίνεται… Είναι έντονη για τον αντίπαλο.

Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω να μην επηρεαστούμε, να έχουμε καλές επιλογές στο παιχνίδι, οι τραυματίες να μπαίνουν στο επίπεδο που πρέπει να είναι, και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Σύμφωνα με τα μαθηματικά τα λάθη είναι πολύ σοβαρός παράγοντας. Αν ο αντίπαλος έχει περισσότερες κατοχές με ίδιο ποσοστό θα χάσεις. Δεν πρέπει να πουλήσουμε τη μπάλα και να μη δώσουμε κατοχές».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς