23.2 C
Athens

Αφρικανική σκόνη σκεπάζει τη χώρα, στους 25 βαθμούς φτάνει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Λίγα 24ωρα πριν το τέλος του Μαρτίου οι υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά στην Κρήτη, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα και αύριο, Πέμπτη, ενώ η ατμόσφαιρα αναμένεται αποπνικτική λόγω της αφρικανικής σκόνης.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, υψηλές συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης αναμένονται την Τετάρτη και την Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας.

Στους παρακάτω χάρτες παρουσιάζονται οι συγκεντρώσεις σκόνης κοντά στην επιφάνεια στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης και στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, την Πέμπτη θα εκδηλωθούν λασποβροχές, αλλά στη συνέχεια ο καιρός θα καθαρίσει.

Ο ίδιος πάντως τονίζει ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν για ημέρες, τουλάχιστον έως την ερχόμενη Τρίτη (03.04.24).

Μάλιστα, όπως προβλέπει ο κ. Γιαννόπουλος, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει λίγο αύριο, ωστόσο το Σαββατοκύριακο το θερμόμετρο στην Αθήνα αναμένεται να φτάσει ακόμη και τους 25 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς