23.3 C
Athens

ΕΟΕ: H επιτροπή αθλητών βράβευσε τους πτυχιούχους αθλητές που έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες

H επιτροπή αθλητών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) βράβευσε τους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» και έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Ως πρώην αθλητής γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι, να είσαι αθλητής υψηλού επιπέδου και να διεκδικείς μία σημαντική διάκριση. Απαιτούνται θυσίες και σκληρή προετοιμασία, όχι μόνο σωματική αλλά και ψυχολογική.

Σε ένα τόσο επιβαρυμένο πρόγραμμα προπονήσεων και αγώνων λοιπόν, είναι δύσκολο να βρει κανείς τον χώρο και τον χρόνο για οτιδήποτε άλλο. Δεν είναι φυσικά αδύνατο, αλλά γνωρίζω καλά πόση προσπάθεια χρειάζεται. Όλοι εσείς έχετε αποδείξει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, εάν έχετε πίστη, θέληση και αγάπη γι΄αυτό που κάνετε. Μόνο τότε μπορείτε να συνδυάσετε μία σπουδαία αθλητική καριέρα με την ολοκλήρωση των σπουδών.

Παράλληλα δίνετε και το παράδειγμα στους συναθλητές σας, ότι εάν το πιστέψουν μπορούν να βάλουν τις βάσεις για τη δημιουργία ενός εξαιρετικού επαγγελματικού μέλλοντος», είπε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος μιλώντας προς τους αθλητές, ενώ η πρόεδρος της επιτροπής αθλητών της ΕΟΕ Βούλα Κοζομπόλη επισήμανε:

«Η διπλή σταδιοδρομία των αθλητών υψηλού επιπέδου γνωστή και ως “ Dual Career” είναι ένα θέμα που απασχολεί όλο και περισσότερο όλους μας και σε όλο τον κόσμο. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μέσω της Επιτροπής αθλητών της που έχω την τιμή να είμαι Προέδρος, αναγνωρίζοντας ποσό σοβαρό είναι το θέμα για τους αθλητές μας έχει αναλάβει δράση τα τελευταία χρόνια με 2 προγράμματα που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση, την καθοδήγηση αλλά και την ουσιαστική υποστήριξη και βοήθεια στους αθλητές μας γύρω από την διπλή σταδιοδρομία.

Το πρώτο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με άλλες 4 Ολυμπιακές επιτροπές έχει ως στόχο τη γνώση, τη σημασία και την ενθάρρυνση των διακεκριμένων αθλητών να διαχειριστούν τα θέματα διπλής σταδιοδρομίας. Το 2ο πρόγραμμα αφορά την προσωπική υποστήριξη σε κάθε αθλητή μας τόσο για την επιλογή σπουδών όσο και την μετέπειτα επαγγελματική αποκατάσταση σε συνεργασία με την εργασιακή μας ψυχολόγο κα Νικολοπούλου Χριστίνα.

Σήμερα όμως βρισκόμαστε επίσης εδώ, για να βραβεύσουμε τα λαμπρότερα απτά παραδείγματα διπλής σταδιοδρομίας, τους αθλητές μας που έχουν πάρει ήδη την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι και έχουν αποκτήσει Πανεπιστημιακούς και πολλοί απ’ αυτούς και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών!».

Βραβεύτηκαν οι εξής αθλητές/αθλήτριες:

Μαργαρίτα Πλευρίτου (Υδατοσφαίριση Γυναικών)
Ελευθερία Πλευρίτου (Υδατοσφαίριση Γυναικών)
Χρυσούλα Διαμαντοπούλου (Υδατοσφαίριση Γυναικών)
Ιωάννα Χυδηριώτη (Υδατοσφαίριση Γυναικών)
Ανδρέας Βαζαίος OLY (Κολύμβηση)
Κριστιάν Γκολομέεβ OLY (Κολύμβηση)
Γιάννης Φουντούλης OLY (Υδατοσφαίριση ανδρών)
Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς OLY (Υδατοσφαίριση ανδρών)
Μάνος Ζερδεβάς OLY (Υδατοσφαίριση ανδρών)
Παναγιώτης Τζωρτζάτος (Υδατοσφαίριση ανδρών)
Νίκος Παπανικολάου (Υδατοσφαίριση ανδρών)
Άννα Ντουντουνάκη OLY(Κολύμβηση)
Απόστολος Χρήστου OLY (Κολύμβηση)
Ευαγγελία Πλατανιώτη OLY(Καλλιτεχνική Κολύμβηση)
Σοφία Μαλκογεώργου (Καλλιτεχνική Κολύμβηση)
Θεοδώρα Γκουντούρα OLY (Ξιφασκία)
Αντιγόνη Ντρισμπιώτη OLY(Στίβος)
Γεώργιος Μπούγλας (Ποδηλασία Δρόμου)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς