18.8 C
Athens

Βαλτιμόρη: Οι έξι αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση της γέφυρας θεωρούνται πλέον νεκροί, σταματούν οι έρευνες

Δύτες πρόκειται να επιστρέψουν σήμερα τα ξημερώματα στον ποταμό Πατάπσκο στο σημείο όπου χθες Τρίτη κατέρρευσε μεγάλη γέφυρα στη Βαλτιμόρη, αφού προσέκρουσε πάνω της φορτηγό πλοίο, αν και οι έξι αγνοούμενοι εργάτες που βρέθηκαν στο νερό θεωρούνται πλέον νεκροί. «Με βάση τη διάρκεια των ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί, τη θερμοκρασία του νερού, πλέον εκτιμάμε ότι δεν θα βρούμε αυτούς τους ανθρώπους ζωντανούς», δήλωσε ο αντιναύαρχος της ακτοφυλακής Σάνον Γκίλριθ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Μετά την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key στο λιμάνι της Βαλτιμόρης, στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ, οι αρχές ξεκίνησαν έρευνες από αέρος, θαλάσσης, ακόμη και υποβρυχίως, και κατάφεραν να εντοπίσουν δύο επιζώντες, ο ένας εκ των οποίων είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Όμως χθες το βράδυ λόγω των δύσκολων συνθηκών, «η παλίρροια και τα ρεύματα καθιστούν το έργο των δυτών επικίνδυνο», κατά συνέπεια «θα αναστείλουμε την ενεργή φάση των ερευνών», πρόσθεσε ο Γκίλριθ.

«Απλώς περνάμε σε μια νέα φάση» των επιχειρήσεων, εξήγησε, με άλλον αξιωματούχο να διευκρινίζει ότι οι δύτες θα επιστρέψουν στο σημείο του δυστυχήματος σήμερα το πρωί.

Οι έξι αγνοούμενοι είναι εργάτες που πραγματοποιούσαν έργα οδοποιίας στη γέφυρα την ώρα που κατέρρευσε.

Ο δήμαρχος της Βαλτιμόρης Μπράντον Σκοτ έκανε λόγο για «ανείπωτη τραγωδία», με την αστυνομία να αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς