23.3 C
Athens

Ουκρανία – Ισλανδία 2-1: Ο Μούντρικ την έστειλε στο Euro

Τη μεγάλη πρόκριση στο Euro πανηγύρισε η Ουκρανία, η οποία λύγισε με ανατροπή την Ισλανδία επικρατώντας με 2-1.

Οι Ισλανδοί ήταν αυτοί που πήγαν στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα, όμως δεν μπόρεσαν να το διατηρήσουν στο δεύτερο μέρος απέναντι στην ανώτερη Ουκρανία.

Οι τυπικά γηπεδούχοι πραγματοποίησαν ένα εξαιρετικό δεύτερο μέρος και πήραν δίκαια τη μεγάλη πρόκριση.

Ο Γκούντμουντσον ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 30′ και έβαλε σε θέση οδηγού για την πρόκριση την Ισλανδία.

Οι Ουκρανοί είδαν να τους ακυρώνεται γκολ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, όμως αυτό δεν τους επηρέασε. Στο δεύτερο μέρος κυριάρχησαν από την αρχή και ο Τσιγκάνκοφ έφερε γρήγορα το ματς στα ίσια στο 54′.

Η Ουκρανία συνέχισε να είναι η ομάδα που έψαχνε το δεύτερο γκολ στον αγωνιστικό χώρο και τελικά αυτό ήρθε στο 84′ με ωραίο πλασέ του Μούντρικ, ο οποίος ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή και έστειλε τη χώρα του στο Euro που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας. Εκεί θα βρεθεί στον 5ο όμιλο μαζί με Βέλγιο, Σλοβακία και Ρουμανία.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Λούνιν, Κονοπλιά, Ζάμπαρνι, Ματβιγιένκο, Μικολένκο, Μαλινόφσκι (64′ Ζιντσένκο), Μπράσκο, Σουντακόφ, Τσιγκάνκοφ, Μούντρικ, Γιάρεμτσουκ (72′ Ντόβμπικ)

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Βαλντιμάρσον, Πάλσον, Ίνγκασον, Γκέταρσον, Τοράρινσον (63′ Φίνσον), Χάραλντσον (87′ Άντερσον), Τραούστασον, Γκούντμουντσον, Τορστέινσον (87′ Έλερτσον), Αλμπ. Γκούντμουντσον, Γκούντγιονσεν (64′ Όσκαρσον)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς