21 C
Athens

Σανιόλ: Έχουμε προπονηθεί και στα πέναλτι, είμαστε πανέτοιμοι

Βέβαιος πως η Γεωργία θα προκριθεί στην τελική φάση του Euro 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εμφανίστηκε ο Βίλι Σανιόλ. Ο Γάλλος προπονητής έκανε λόγο για νοοτροπία νικητών ενώ υποστήριξε πως οι παίκτες του προπονήθηκαν στα πέναλτι για παν ενδεχόμενο στο ματς με την Ελλάδα στην Τιφλίδα.

«Είχαμε αρκετό χρόνο να προετοιμαστούμε και να αποθεραπευτούμε μετά το ματς με το Λουξεμβούργο. Όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι. Στην τελευταία προπόνηση θα επικεντρωθούμε κυρίως στις τακτικές λεπτομέρειες. Δεν θέλω να μιλήσω για τον αντίπαλο. Ξέρουμε ότι έχουμε πολλά να κάνουμε εμείς», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση.

Για την Ελλάδα και τι χρειάζεται να κάνει η Γεωργία για να προκριθεί: «Όταν ακούσαμε ότι η Ελλάδα θα είναι ένας από τους πιθανούς αντιπάλους μας, ξέραμε ότι μας περιμένει ένα δύσκολο ματς. Είναι μία ομάδα με δυνατούς παίκτες και φυσικά μιλάμε για ένα παιχνίδι τελικό. Για να κερδίσεις τέτοια ματς χρειάζεσαι νοοτροπία νικητή. Το να ονειρεύεσαι απλά δεν είναι αρκετό. Οι παίκτες είναι κάτι περισσότερο από έτοιμοι για να κερδίσουν».

Για τις αλλαγές που έκανε στο προηγούμενο ματς: «Οι αλλαγές δημιούργησαν μία ανισορροπία στο προηγούμενο ματς, το τελευταίο μισάωρο. Οι παίκτες μου ωστόσο, είναι έτοιμοι για να παίξουν 120 λεπτά αν χρειαστεί».

Για το αν προέκυψαν προβλήματα τραυματισμών: «Ο Τσακβετάτζε και ο Κοχορασβίλι προπονήθηκαν ατομικά, όπως δεν αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Από πλευράς φυσικής κατάστασης είμαστε πανέτοιμοι. Έχουμε επίσης προπονηθεί και στα πέναλτι. 26 παίκτες θα μπουν στην αποστολή και τρεις θα μείνουν εκτός. Το βασικό θέμα είναι ότι όλοι θέλουν να παίξουν και να συνεισφέρουν. Πρέπει όλοι μαζί να κερδίσουμε αυτό το ματς, όλη η χώρα μαζί».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς