24 C
Athens

Καρτάλ: Από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αναβλήθηκε το Super Cup

Ο προπονητής της Φενέρ ξέσπασε κατά της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για τη μη αναβολή του Super Cup, μίλησε με σεβασμό για τον Ολυμπιακό και έθεσε ως στόχο την κατάκτηση του Conference

Την κατάκτηση του Conference League έθεσε ως στόχο ο Ισμαΐλ Καρτάλ, με τον προπονητή της Φενέρμπαχτσε να μιλά με σεβασμό για τον Ολυμπιακό σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Haber Global.

Ο προπονητής των Τούρκων δήλωσε ότι η ομάδα του κάνει το καλύτερο δυνατό για να προκριθεί ενώ παράλληλα άφησε αιχμές για τη στάση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας που δεν ανέβαλε τον τελικό του Super Cup που είναι προγραμματισμένος λίγες μέρες πριν το πρώτο ματς με τους Ερυθρόλευκους για τους «8» του Conference League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός είναι μια συγκροτημένη ομάδα. Είναι ένα από τα 3-4 μεγαλύτερα κλαμπ στην Ελλάδα. Έχουν σημαντικούς παίκτες. Αρχίσαμε να τον παρακολουθούμε και να κάνουμε αναλύσεις. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πάρουμε την πρόκριση».

Για τη μη αναβολή του Super Cup πριν τον Ολυμπιακό: «Μας λένε να παίξουμε δύο ματς υψηλής έντασης σε 4 μέρες. Αφού παίξουμε με τη Γαλατασαράι, θα πάμε στην Ελλάδα για να παίξουμε με τον Ολυμπιακό. Οι αγώνες με τη Γαλατασαράι είναι αγώνες που παίζονται με υψηλή ένταση. Πόσο σωστό θα ήταν να παίξουμε αυτό και να παίξουμε στο ευρωπαϊκό ματς; Δεν θα ήταν καλό για τη χώρα μας αν ξεκουραζόμασταν περισσότερο; Δεν κατανοώ τη στάση τόσο της αντίπαλης ομάδας όσο και της ομοσπονδίας. Γνωρίζουμε ότι οι αγώνες της Γαλατασαράι αναβλήθηκαν πολλές φορές όταν αγωνιζόταν σε ευρωπαϊκά κύπελλα στο παρελθόν».

Για το ευρωπαϊκό τρόπαιο: «Από την πρώτη ημέρα έχω πει ότι θέλουμε να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε στην Ευρώπη. Το να λες, θα κερδίσουμε το τρόπαιο, είναι κάτι που δεν μου αρέσει. Δεν πρέπει να υπόσχεσαι πράγματα που μπορεί να μην έχεις δυνατότητα να τα κάνεις. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Πάντα λέω την αλήθεια. Είμαστε στους προημιτελικούς. Μόλις αποκλείσουμε δύο αντιπάλους, είμαστε στον τελικό. Θέλουμε μία επιτυχία για τον ιστορικό μας σύλλογο, κατακτώντας το ευρωπαϊκό Κύπελλο. Ως παιδί της Φενέρ το θέλω πολύ. Αλλά δεν είναι εύκολο να παίζεις τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη. Οι ποδοσφαιριστές δυσκολεύονται».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς