19 C
Athens

Αγγλία – Βραζιλία 0-1: Το άστρο του ρέκορντμαν Έντρικ έλαμψε στο Γουέμπλεϊ

Ο 17χρονος Έντρικ έγραψε ιστορία στη φιλική νίκη της Βραζιλίας σε έναν από τους μεγαλύτερους «ναούς» του ποδοσφαίρου, αφού έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Σελεσάο αφήνοντας στην δεύτερη θέση της λίστας τον θρυλικό Ρονάλντο

Ο Έντρικ Φελίπε Ντο Σόουζα σε ηλικία 17 ετών πέτυχε το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας στο σπουδαίο φιλικό παιχνίδι με την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ, με τη Σελεσάο να παίρνει νίκη (0-1) στο Γουέμπλεϊ για πρώτη φορά μετά το 1995 «σπάζοντας» παράλληλα το εντός έδρας αήττητο 20 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις των «Λιονταριών» που ήταν σε ισχύ από το 2020.

Ο θαυματουργός 17χρονος Βραζιλιάνος, που από το καλοκαίρι θα είναι παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, βρέθηκε στο σωστό σημείο την τέλεια στιγμή μετά από πλασέ του Βινίσιους και «φύσηξε» την μπάλα στα δίχτυα, σε ένα γκολ που θα θυμάται για μια ζωή. Ο ίδιος ξέσπασε σε κλάματα μετά τη λήξη ζώντας το όνειρο: να σκοράρει με την εθνική σου ομάδα, το πρώτο σου τέρμα, σε ένα από τους μεγάλους «ναούς» του ποδοσφαίρου. Τι βραδιά…

Μάλιστα, ο νεαρός άσος έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο νεότερος παίκτης που σκοράρει στο Γουέμπλεϊ είτε για σύλλογο είτε για εθνική ομάδα αλλά και ο νεότερος σκόρερ στην βαριά ιστορία της Σελεσάο, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κατείχε μέχρι σήμερα ο Ρονάλντο Ναζάριο. Κι όλα αυτά ενώ πέρασε σαν αλλαγή στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Όλο το… παρόν μπροστά του!

Στα του ματς, οι Βραζιλιάνοι είχαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες κυρίως με Βίνι, Ροντρίγκο και Πακετά να απειλούν την εστία του Πίκφορντ, με την ομάδα του Σάουθγκεϊτ σε παθητικό ρόλο, δίχως ενέργεια και ιδέες στο παιχνίδι της.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σελεσάο απείλησε ελάχιστα, ωστόσο ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη της τελική μέσα από την περιοχή στην επανάληψη, με τον Έντρικ να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα μετά το πλασέ του Βινίσιους πάνω από τον Άγγλο κίπερ.

Μάλιστα, ο εξαιρετικός άσος της Παλμέιρας -από το καλοκαίρι κάτοικος Μαδρίτης για τη Ρεάλ- είχε τεράστια ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας του στις καθυστερήσεις αλλά νικήθηκε από τον Πίκφορντ.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ (20′ Κόνσα), Στόουνς, Μαγκουάιρ (67′ Νταν), Τσίλγουελ (67′ Γκόμες), Ράις, Γκάλαχερ (75′ Μεϊνού), Φόντεν, Μπέλιγχαμ (67′ Μπόουεν), Γκόρντον (75′ Ράσφορντ), Γουότκινς.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Μπέντο, Ντανίλο, Μπρούνο, Μπεράλντο, Γουέντελ (89′ Μπρέμερ), Γκόμες, Γκιμαράες (78′ Ντόουγκλας Λουίζ), Πακετά (70′ Περέιρα), Ραφίνια (78′ Σάβιο), Βινίσιους (89′ Πάμπλο Μαία), Ροντρίγκο (71′ Έντρικ).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς