19 C
Athens

Ολυμπιακός – Κρκα 31-26: Τεράστια νίκη, έγινε το πρώτο βήμα για την ιστορική πρόκριση στους «4» της Ευρώπης!

Οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν με καρδιά και πέτυχαν την πιο σπουδαία νίκη της ιστορίας τους -μέχρι την επόμενη- στο χάντμπολ ανδρών με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά του EHF European Cup

Ο Ολυμπιακός πήρε την πιο μεγάλη νίκη της ιστορίας του -μέχρι την επόμενη- στο χάντμπολ ανδρών επικρατώντας με 31-26 της Κρκα στην Ηλιούπολη, έκανε το 7/7 φέτος στο EHF European Cup και πάει στη ρεβάνς της Σλοβενίας στις 30 Μαρτίου με… αέρα πέντε τερμάτων για την ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά της Ευρώπης!

Ο Σάββας Σάββας ήταν σε μεγάλη βραδιά πετυχαίνοντας 8 τέρματα κι οδηγεί τον Ολυμπιακό σε μία μεγάλη πρόκληση στο Νόβο Μέστο στην σπουδαία ρεβάνς στις 30 Μαρτίου που θα κρίνει το εισιτήριο για την ημιτελική φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Εμφάνιση με μέταλλο από τους Πειραιώτες που με τη βοήθεια του κόσμου τους είχαν από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία των κινήσεων και υπέρ τους το σκορ, μέχρι το τέλος. Με πλάνο στην άμυνα, επιθετικό πλουραλισμό και σωστές επιλογές στην επίθεση και μία ευρωπαϊκή ωριμότητα αν και αυτή είναι η πρώτη φορά που αγωνίζονται σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι παθιασμένοι και προσηλωμένοι Ερυθρόλευκοι του Ζέλικο Μπάμπιτς, που αγωνίστηκαν με μία σημαντική απουσία, χωρίς τον τραυματία Δομπρή, είχαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια, τον Κοτανίδη σε τρομερή κατάσταση κάτω από τα δοκάρια και κυριάρχησαν απόλυτα δείχνοντας ότι είναι καλύτερη ομάδα σε όλα τα επίπεδα, με φόντο τη μεγάλη ρεβάνς στην έδρα των Σλοβένων σε μία εβδομάδα από σήμερα.

Τα πεντάλεπτα: 3-3, 5-5, 10-6, 11-9, 13-11, 16-13 (ημιχ.) 17-14, 19-16, 21-16, 25-19, 28-23, 31-26.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζέλικο Μπάμπιτς): Κοτανίδης, Τζηράς 1, Καραμπουρνιώτης, Παπαβασίλης 1, Βίντα 2, Τζίμπουλας 2, Παπαντωνόπουλος, Κανδύλας, Σλίσκοβιτς 5, Τσιγαρίδας 1, Πασσιάς 4, Μοντόρο 3, Σλαβούλιτσα, Κάβτσιτς 2, Μιχαηλίδης 2, Σάββας 8.

ΚΡΚΑ (Μίρκο Σκόκο): Ράου, Μπραντέσκο, Άβσεκ, Μαϊστόροβιης 9, Μούχιτς 2, Λ. Ράσο, Βούκιτς 3, Στανόγιεβιτς 7, Ντ. Ράσο 1, Ζάιτς, Νίκολιτς 1, Λάβριτς, Κούκμαν 1, Μάτκο, Μπλάζεβιτς, Χόρβατ 2.

Διαιτητές: Τσέμα-Τζάχια (Κόσοβο)

Τα ζευγάρια και τα αποτελέσματα των προημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακός – Κρκα 31-26
Φερεντσβάρος – Τάρταν Πρέσοφ
Στεάουα – Βαλούρ
Μινόρ Μπαΐα Μάρε – Μπρέγκενζ 37-31

Τα ζευγάρια των ημιτελικών
Φερεντσβάρος ή Τάρταν Πρέσοφ – Ολυμπιακός ή Κρκα
Στεάουα ή Βαλούρ – Μινόρ Μπαΐα Μάρε ή Μπρέγκενζ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς