24 C
Athens

Ένας μήνας-φωτιά για τον Ολυμπιακό με τουλάχιστον 9 ματς που θα κρίνουν τα πάντα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Δείτε τα ματς, στην πλειοψηφία τους ντέρμπι, που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός για το ολικό comeback στη μάχη του τίτλου και τη συνέχεια του ευρωπαϊκού ονείρου κόντρα στη Φενέρμπαχτσε

Σε λίγες μέρες θα μπούμε ξανά σε ρυθμούς Super League με τη μάχη του τίτλου να μαίνεται και να μπαίνει στην τελική ευθεία μέσα στον καθοριστικό Απρίλιο. Βέβαια, πριν αποχαιρετήσουμε τον Μάρτιο, προηγείται η πιο κρίσιμη -μέχρι την επόμενη- αγωνιστική με δύο πολύ σημαντικά ντέρμπι σε Λεωφόρο (Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ) και OPAP Arena (ΑΕΚ – Ολυμπιακός).

Για τους Ερυθρολεύκους, που πάνε με άλλον αέρα στο κρίσιμο ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας μετά την επική ευρωπαϊκή πρόκριση, πρόκειται για έναν μήνα από τα τέλη Μαρτίου μέχρι τα τέλη Απριλίου που θα κριθούν τα πάντα αναφορικά με τους φετινούς του στόχους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στο Conference League, οι δύο μάχες δίχως αύριο κόντρα στη Φενέρμπαχτσε έχουν προγραμματιστεί για τις 11 (Καραϊσκάκη) και 18 Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη, με την ομάδα του Μεντιλίμπαρ να διεκδικεί την παρθενική της παρουσία σε ημιτελικά διοργάνωσης της UEFA, που θα διεξαχθούν στις αρχές Μαϊου (2 και 9/5).

Στο πρωτάθλημα από την άλλη, ο Ολυμπιακός έχει το «πρέπει» της νίκης απέναντι στην ΑΕΚ ώστε να μειώσει για πρώτη φορά μετά από καιρό στους 2 βαθμούς τη διαφορά του από την κορυφή και να «φωνάξει» πως θα το παλέψει μέχρι τέλους έχοντας αφήσει πίσω του την εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα από τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθεί πρόγραμμα-φωτιά με συνεχόμενα ματς και μία απαραίτητη αναβολή, αυτή για το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής των πλέι οφ στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ στις 14 Απριλίου ελέω των σημαντικών ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των δύο ομάδων.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η Τούμπα, που παρεμπιπτόντως δεν έχει αποφασιστεί ακόμα το πότε θα γίνει εκείνο το ματς, αλλά μία σειρά σημαντικών αγώνων, 9 τον αριθμό, με τα περισσότερα από αυτά ντέρμπι αν εξαιρεθούν τα δύο ματς με τη Λαμία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα-φωτιά των Πειραιωτών μέχρι την Πρωτομαγιά και το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ξεκινάει και κλείνει τον δύσκολο αυτόν μήνα που ακολουθεί με ντέρμπι απέναντι στην Ένωση η ομάδα του Μεντιλίμπαρ.

31/3 ΑΕΚ – Ολυμπιακός

3/4 Ολυμπιακός – Άρης

7/4 Λαμία – Ολυμπιακός

11/4 Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε

14/4, αναβολή ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

18/4 Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός

21/4 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

24/4 Άρης – Ολυμπιακός

28/4 Ολυμπιακός – Λαμία

1/5 Ολυμπιακός – ΑΕΚ

*το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει ξανά σε περίπτωση που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ συνεχίσουν στους «4» του Conference League.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς