17.7 C
Athens

Μακελειό στη Μόσχα: Στους 11 οι συλληφθέντες για την επίθεση στο συναυλιακό κέντρο, πάνω από 90 οι νεκροί

Στη σύλληψη 11 ατόμων, τα 4 εκ των οποίων συμμετείχαν άμεσα στην τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο «Crocus», έχουν προχωρήσει οι Αρχές της Μόσχας, σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε ο επικεφαλής της FSB στο Κρεμλίνο και αναπαράγει το RIA Novosti.

Για τη σύλληψη των τρομοκρατών, ο αρχηγός της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών, Αλεξάντερ Μπορτνίκοβ έχει ενημερώσει σχετικά τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ο διευθυντής της FSB ανέφερε στον Πούτιν για τη σύλληψη 11 ατόμων, μεταξύ τους και οι τέσσερις τρομοκράτες που συμμετείχαν άμεσα στην τρομοκρατική επίθεση», ανέφερε το προεδρικό γραφείο, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό συνεργών των τρομοκρατών.

 

Περισσότεροι από 90 είναι οι νεκροί μετά την τρομοκρατική επίθεση. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο, 115 τραυματίες νοσηλεύονται, συμπεριλαμβανομένων πέντε παιδιών. Η κατάσταση 60 ενηλίκων και ενός παιδιού χαρακτηρίζεται σοβαρή, εγείροντας φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων «ενδέχεται να αυξηθεί». Η τζιχαντιστική οργάνωση ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση νωρίτερα σήμερα σε συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης στο κανάλι Telegram.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς