19.1 C
Athens

GP Αυστραλίας: Pole position για τον ασταμάτητο Φερστάπεν που έκανε το 3/3

Ο Κάρλος Σάινθ το πάλευε ως το τέλος αλλά ο Μαξ Φερστάπεν με μια... γκαζιά στο Q3 άρπαξε την τρίτη pole position με τρομερή επίδοση και ξεκινά πρώτος στο GP Αυστραλίας

Ο Μαξ Φερστάπεν έχει κάνει αδιανόητο ξεκίνημα στη φετινή σεζόν και είναι σε δαιμονιώδη κατάσταση μαζί με τη Red Bull. Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητές κατέλαβε την τρίτη φετινή pole position στη Μελβούρνη και έκανε το 3/3, ξεκινώντας την Κυριακή (24/3, 6:00) από την πρώτη σειρά και αποτελώντας το τεράστιο φαβορί για να… τριτώσει τις νίκες του μέσα στο 2024.

Δεύτερος θα εκκινήσει ο Κάρλος Σάινθ που επέστρεψε μετά από την απουσία του στην Τζέντα ενώ τρίτος ήρθε ο Σέρχιο Πέρες και τέταρτος ο Λάντο Νόρις με τους Λερκλέρ και Πιάστρι να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα και τους Ράσελ, Τσουνόντα, Στρολ και Αλόνσο τη δεκάδα με καλή εικόνα στο Q3.

Για τον Φερστάπεν αυτή ήταν η δεύτερη pole position καριέρας στη Μελβούρνη και μάλιστα μετά από ένα κακό ξεκίνημα στο Q1 όπου ο Σάινθ ήταν ο γρηγορότερος (όπως και στο Q2 όπου βελτίωσε ακόμα περισσότερο τον χρόνο του). Στο Q2 την έκπληξη έκανε και ο Τσουνόντα, ο οποίος άφησε εκτός τον Χάμιλτον που θα ξεκινήσει 11ος στο GP.

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής χρειάστηκε να επανέλθει στο Q3 όπου βελτίωσε σημαντικά τον χρόνο του και μάλιστα έκανε ρεκόρ γρηγορότερου γύρου στην Αυστραλία με 1:15:915.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς