17.2 C
Athens

Γεωργία – Λουξεμβούργο 2-0: Ο Ζιβζιβάτζε την έστειλε στον τελικό και φουλάρει για να γράψει ιστορία

Ο Κβαρατσχέλια έλειπε αλλά οι Γεωργιανοί με απίθανη εμφάνιση καθάρισαν το Λουξεμβούργο και περιμένουν Ελλάδα ή Καζακστάν για να διεκδικήσουν στην Τιφλίδα την παρθενική τους συμμετοχή σε τελική φάση Euro

Μια αναμέτρηση μακριά από μια ιστορική (γιατί τέτοια θα είναι) πρόκριση σε τελική φάση Euro βρίσκεται η Γεωργία που επικράτησε με 2-0 του Λουξεμβούργου στην Τιφλίδα και περιμένει στις 26 Μαρτίου την Ελλάδα ή το Καζακστάν για να διεκδικήσει την παρουσία της στο κορυφαίο ευρωπαϊκό ραντεβού των εθνικών ομάδων.

Απόντος του τιμωρημένου Κβαρατσχέλια (θα είναι διαθέσιμος στο κρίσιμο ματς που ακολουθεί), ο Ζιβζιβάτζε έκανε τη διαφορά αφού ο επιθετικός της Καρσλρούης σκόραρε και τα δύο γκολ της ομάδας του.

Οι Γεωργιανός φορ άνοιξε το σκορ στο 40′ με υπέροχη προσπάθεια και στο 63′ αξιοποίησε το απίθανο γύρισμα του Σενγκέλια από τα αριστερά για να σκοράρει σε κενή εστία και να κάνει το 2-0.

Ουσιαστικά το ματς κρίθηκε στο 58ο λεπτό μετά από εξέταση στο VAR. Το απίθανο γκολ που σημείωσε για το 1-1 ο Ροντρίγκες στο 53′ ακυρώθηκε καθώς η φάση γύρισε πίσω και υποδείχθηκε το γκρέμισμα (εκτός περιοχής) στον Μικαουτάντζε από τον Σανότ.

Ο αμυντικός της Αζαξιό αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, το γκολ ακυρώθηκε και λίγα λεπτά αργότερα ήρθε το 2-0 να βάλει ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες των φιλοξενούμενων που ήταν πολύ πιο απειλητικοί  αλλά όχι αποτελεσματικοί στο δεύτερο μέρος.


ΓΕΩΡΓΙΑ (Σανιόλ):
Μαμαρντασβίλι, Κβερκβέλια, Κάσια, Ντβάλι, Σενγκέλια (72′ Τσιταϊσβίλι), Κιτεϊσβίλι, Κοτσορασβίλι (87′ Κανκάβα), Κακαμπάτζε, Μικαουτάτζε (77′ Νταβιτασβίλι), Ζιβζιβάτζε (86′ Κβιλιτάια), Τσακβετάτζε (77′ Κβεκβεσκίρι)

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (Χολτς): Μόρις, Γιανς, Μπονέρ, Μαχμούτοβιτς (90+2′ Μουράτοβιτς), Σανότ, Πίντο (42′ Μ. Μαρτίνς), Μαρτίνς, Μπαρέιρο, Όλεσεν (77′ Τιλ), Σάντσες (77′ Σούρσι), Ροντρίγκες (90+1′ Κόρατς)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς