19.1 C
Athens

Η Λούμπλιν προκαλεί σεισμό στο ευρωπαϊκό βόλεϊ με την απόκτηση του Λεόν

Η πιο απρόσμενη και εντυπωσιακή μεταγραφική κίνηση ενόψει της επόμενης σεζόν στο ευρωπαϊκό βόλεϊ είναι αυτή του Γουιλφρέντο Λεόν. Τα πολωνικά Μέσα θεωρούσαν εδώ και καιρό δεδομένη την αποχώρηση του Κουβανού σούπερ σταρ από την Περούτζια μετά από έξι χρόνια, με τον σπουδαίο ακραίο να προβάρει τη φανέλα της Λούμπλιν.

Ομάδες από την Ιαπωνία και την Τουρκία έστρωσαν εκατομμύρια στα πόδια του ωστόσο η πολωνική ομάδα φέρεται – σύμφωνα με το TVP Sport – να αποσπά την υπογραφή του για τη σεζόν 2024/25.

Μάλιστα, ο 30χρονος επειδή είναι και πολιτογραφημένος Πολωνός δεν θα πιάνει θέση ξένου ενώ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου.

Η Λούμπλιν είναι ομάδα που ιδρύθηκε πριν από 11 χρόνια και φέτος βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας στη ζώνη των πλέι οφ ενώ στο ρόστερ της έχει το λίμπερο της εθνικής Βραζιλίας Τάλες Χος και τον Πολωνό πασαδόρο Μαρσίν Κομέντα που θα συνεχίσουν και την επόμενη σεζόν.

Προπονητής της είναι ο Ιταλός Μάσιμο Μπότι που αναδείχθηκε μέσα από την Πιατσέντσα και φέτος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά σε μια ομάδα που βάσει του σχεδιασμού που κάνει, θέτει υψηλά τον πήχη για την επόμενη σεζόν.

Πέρα από τον Λεόν, οι Πολωνοί υποστηρίζουν πως η Λούμπλιν βρίσκεται κοντά στον διαγώνιο της Ναντ, Τσιζόμπα Νέβες (πρώτος σκόρερ στο γαλλικό πρωτάθλημα), τον Πολωνό ακραίο Μικολάι Σαβίτσι και τους κεντρικούς Άλεξ Γκροζντάνοφ και Φίνιαν ΜακΚάρθι από Βερόνα και Πράγα αντίστοιχα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς