22.9 C
Athens

Ολυμπιακός – Μπαρτσελονέτα 10-7: Οι Ερυθρόλευκοι έμειναν ζωντανοί για την 4άδα με σπουδαίο Γενηδουνιά!

Αλύγιστοι και παθιασμένοι οι Πειραιώτες, «βύθισαν» τους Καταλανούς στο Παπαστράτειο με αρχισκόρερ τον Γενηδουνιά και παραμένουν ζωντανοί στο κυνήγι πρόκρισης για το Final Four του Champions League

Ο Ολυμπιακός με τεράστια ψυχικά αποθέματα, μεγάλο πάθος και προσήλωση πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη (10-7) επί της Μπαρτσελονέτα στο σχεδόν κατάμεστο «Παπαστράτειο» παραμένοντας ζωντανός στη μάχη της πρόκρισης για το Final Four του Champions League στο πόλο ανδρών.

Οι Ερυθρόλευκοι με τη βοήθεια του κόσμου τους «βύθισαν» τους Καταλανούς και πήραν την πρώτη τους νίκη στη φάση των προημιτελικών έχοντας αρκετά καλή αμυντική λειτουργία και αποτελεσματικότητα στην επίθεση, έχοντας ως κορυφαίο της πισίνας τον εξαιρετικό Ντίνο Γενηδουνιά που σκόραρε 5 φορές.

Η περισσότερη δουλειά για τους Πειραιώτες έγινε στα δύο πρώτα οκτάλεπτα, όταν και πήραν διαφορά τεσσάρων γκολ (6-2) και τελικώς κατάφεραν να την κρατήσουν μέχρι το τέλος, παρότι οι πολύπειροι Ισπανοί ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο μειώνοντας το σκορ.

Το τελικό 10-7 δείχνει την επιθετική συνέπεια που έδειξαν οι γηπεδούχοι ακόμα κι όταν η ομάδα της Βαρκελώνης προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς στα κρίσιμα τελευταία του τέταρτου οκταλέπτου. Εκεί όπου ο ασταμάτητος (και) σήμερα Ντίνος Γενηδουνιάς πήρε ξανά το… όπλο του και με το πέμπτο τέρμα του «σφράγισε» μία πολύ σημαντική νίκη για τον Ολυμπιακό που έφτασε στους 3 βαθμούς την αποψινή του αντίπαλο, με φόντο μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου για την πρόκριση στο πολυπόθητο Final-4 του τουρνουά.

Κομβικός και ο Δήμου που ξεμπλόκαρε τους Ερυθρόλευκους επιθετικά στο τρίτο οκτάλεπτο με δύο δικά του τέρματα. Επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού η Μπρέσια στην Ιταλία στις αρχές Απριλίου (3/04).

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 2-0, 2-2, 2-3.

Ολυμπιακός (Χρβόγιε Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Μπίγιατς, Λόντσαρ (1), Βάμος (1), Γενηδουνιάς (5), Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης (1), Μπούσλιε, Αλαφραγκής, Δήμου (2), Γκίλλας, Παπαναστασίου.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής
Ολυμπιακός – Μπαρτσελονέτα 10-7

Μπρέσια – Φερεντσβάρος 20:30

Η βαθμολογία του B’ ομίλου

1.Μπαρτσελονέτα 3
2.Φερεντσβάρος 3
3.Ολυμπιακός 3
4.Μπρέσια 0

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

03/04 Μπρέσια – Ολυμπιακός

03/04 Μπαρτσελονέτα- Φερεντσβάρος

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς