21 C
Athens

Μπαρτζώκας: «Γίνεσαι υπερόπτης όταν νικάς, θα είμαστε έτοιμοι πνευματικά για κάθε αντίπαλο στα πλέι οφ»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέλυσε τα αίτια της ήττας από την Εφές, χαρακτήρισε «δύσκολο» το αυριανό ματς με τη Βιλερμπάν, ενώ ξεκαθάρισε πως ο Ολυμπιακός θα είναι πνευματικά έτοιμος προκειμένου να κοντράρει οποιονδήποτε αντίπαλο προκύψει στα πλέι οφ της Euroleague

Οι συνεχείς νίκες μπορούν να σε κάνουν υπερόπτη, ενώ μια ήττα σου δίνει τη δυνατότητα για restart και επιστροφή στα βασικά. Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μπαρτζώκας ενόψει του «πονηρού» και καθόλου εύκολου ματς κόντρα στη Βιλερμπάν, έχοντας προηγουμένως κάνει μια σύντομη ανάλυση για το τι δεν πήγε καλά στην Πόλη το βράδυ της Τρίτης.

Πέρα από αυτά όμως, ο κορυφαίος τεχνικός της Euroleague την τελευταία διετία τόνισε πως η ομάδα του θα είναι πνευματικά έτοιμη για τα πλέι οφ, προκειμένου να κοντράρει οποιονδήποτε αντίπαλο ανεξάρτητα από το αν θα έχει ή όχι πλεονέκτημα έδρας.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Γιώργος Μπαρτζώκας

Το σχόλιο για την ήττα από την Εφές: «Είχαν καλύτερο ποσοστό από εμάς σε δίποντα και τρίποντα. Γενικά θα έλεγε κανείς ότι δεν ξεκινήσαμε με τη σωστή προσέγγιση. Βέβαια, η Εφές είναι μια ομάδα που αν σκοράρει από την περιφέρεια, βάλανε και ανοιχτά σουτ και δύσκολα μαρκαρισμένα σουτ, αν ανοίξει το σκορ και πάρει αυτοπεποίθηση, έχει περιφερειακούς που μπορούν να χειρίζονται πολύ καλά την κατάσταση.

Το πώς μπήκαμε στο παιχνίδι ήταν λάθος. Σε φάσεις 50-50 ήταν πιο σκληροί από εμάς. Ήταν περισσότερο πεινασμένοι. Μια εξήγηση μπορεί να είναι πως εμείς προερχόμαστε από δυο μήνες συνεχόμενων νικών σε όλες τις διοργανώσεις και δεν ήμασταν με το μαχαίρι στα δόντια. Και αυτό πρέπει να το επαναφέρουμε άμεσα για αύριο, γιατί κάθε παιχνίδι είναι πολύ κρίσιμο».

Οι δυσκολίες του αγώνα με τη Βιλερμπάν: «Όποιος περιμένει ένα ματς που θα είναι εύκολο, κάνει λάθος. Κέρδισε την Εφές, κέρδιζε και 20 πόντους και χθες ήταν δέκα πόντους μπροστά στην τέταρτη περίοδο και στο τέλος έχασε από την Παρτιζάν, που είναι πολύ καλή ομάδα. Δεν υπάρχει αδιάφορο ματς στη Euroleague. Είναι μια ομάδα που έχει αθλητικότητα, μπορεί να ανοίξει το σκορ, έχει εμπειρία στους περιφερειακούς, τον τελευταίο καιρό παίζει πολύ καλά και περιμένουμε δύσκολο παιχνίδι. Σε καμία περίπτωση δεν είναι διαδικαστικό».

Όσον αφορά στη φετινή πορεία του Ολυμπιακού, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν από τους τραυματισμούς: «Ομαδική επιτυχία είναι ότι ο Ολυμπιακός διεκδικεί να μπει στα play off και πάλι. Το ζήτημα είναι να είσαι στα μεγάλα ραντεβού του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ και τα τελευταία τρία χρόνια είμαστε. Και στα Final 4. Εγώ θεωρώ πως με τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε φέτος, το να μπούμε στα play off θα είναι πολύ σημαντικό. Από εκεί και πέρα, πάντα κοιτάω την ομάδα μου και αν είμαστε υγιείς, καθώς πνευματικά θα είμαστε έτοιμοι, είτε έχουμε πλεονέκτημα έδρας, είτε όχι, θα είμαστε δύσκολος αντίπαλος για τον καθένα».

Τέλος, αναφέρθηκε στο αν η ήττα στην Κωνσταντινούπολη θα κάνει καλό στην ομάδα του: «Πάντα γίνεσαι υπερόπτης όταν κερδίζεις, είναι στη φύση του ανθρώπου. Μια ήττα δίνει, ειδικά στους προπονητές, τη δυνατότητα να κάνουν ένα restart στην ομάδα. Να επανέλθει στα βασικά και στα πολύ σημαντικά πράγματα που σε κάνουν νικητή. Αλλά συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές ομάδες. Το βλέπετε και εσείς, δεν υπάρχει καμία ευρωπαϊκή ομάδα που δε χάνει.

Η Ρεάλ δυσκολεύτηκε πολύ με την Άλμπα χθες. Δεν υπάρχει κανένα παιχνίδι που να είναι εύκολο. Η Ζαλγκίρις κέρδισε εύκολα τη Βίρτους. Θέλω να πω ότι κάθε παιχνίδι είναι πόλεμος, κάθε παιχνίδι έχει τη δυσκολία του. Βλέπαμε το ρόστερ και την ποιότητα της Εφές, μια ομάδα που δύσκολα θα καταφέρει τα play in και καταλαβαίνουμε όλοι πόσο ανταγωνιστική λίγκα είναι αυτή».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς