19 C
Athens

Ατλέτικο – Μπαρτσελόνα 0-3: Ένας πρώην Μαδριλένος, ο «Λέβα» και το νέο αίμα την κάνουν να ονειρεύεται ξανά

Η ανανεωμένη ομάδα του Τσάβι πέρασε σαν σίφουνας από το «Μετροπολιτάνο» και έδειξε πως με όπλο τους παίκτες-βαρόμετρα του ρόστερ και τους πολλά υποσχόμενους πιτσιρικάδες μπορεί να πετύχει πολλά φέτος, αλλά κυρίως τα επόμενα χρόνια

Ποιος είπε ότι η Μπαρτσελόνα είναι εκτός τίτλου στην Ισπανία;

Οι Μπλαουγκράνα δείχνουν πιο ανανεωμένοι από ποτέ τελευταία και μετά την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League κόντρα στη Νάπολι πέρασαν σαν… σίφουνας από τη Μαδρίτη και την έδρα της Ατλέτικο με 3-0 χάρη στα γκολ ενός πρώην Μαδριλένου (Φέλιξ), ενός Πολωνού «killer» (Λεβαντόφσκι),ο οποίος μοίρασε και δύο ασίστ, κι ενός από τους πολλούς υποσχόμενους πιτσιρικάδες του ρόστερ (Φερμίν Λόπες).

Με αυτή την σπουδαία νίκη στο ντέρμπι, η Μπάρτσα πέρασε ξανά πάνω από την Τζιρόνα στην δεύτερη θέση της La Liga με 64 βαθμούς, όντας πλέον στο -8 από την πρωτοπόρο Ρεάλ, που είναι επιρρεπής στις γκέλες τελευταία.

Πρόσωπο του αγώνα στη Μαδρίτη ήταν ο Ζοάο Φέλιξ που άνοιξε το σκορ με ωραίο τελείωμα στο 38′ για να πάρει μία άτυπη εκδίκηση από τον Τσόλο Σιμεόνε, με τον οποίο δεν τα πήγαινε καθόλου καλά στις σεζόν του με τη φανέλα της Ατλέτικο.

Ο Λεβαντόφσκι έθεσε τις βάσεις για τη νίκη με την κλάση του στο 47′ για να έρθει το «νέο αίμα», ο Φερμίν Λόπες, να σφραγίσει την εμφατική επικράτηση των Καταλανών, που δείχνουν ικανοί για ωραία πράγματα προς το τέλος της σεζόν κι ως παρακαταθήκη για τις επόμενες χρονιές. Με τόσο ταλέντο, μόνο αισιόδοξοι μπορούν να είναι στη Βαρκελώνη.

Για την Ατλέτικο, ήταν μία «κακή» ήττα που την άφησε στην 5η θέση με έναν βαθμό λιγότερο από την τέταρτη Μπιλμπάο, με την οποία θα δώσει μάχη μέχρι τέλους για την τετράδα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 29ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 15/3

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Κάντιθ 2-0 (28′ Μερίνο, 68′ Ζαχαριάν)

Σάββατο 16/3

Μαγιόρκα – Γρανάδα 1-0 (85′ Ραΐγιο)

Οσασούνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-4 (7′ Μπούντιμιρ, 90+1′ Μουνιόθ / 4′, 64′ Βινίσιους, 18′ Καρβαχάλ, 61′ Μπραΐμ Ντίαθ)

Χετάφε – Τζιρόνα 1-0 (33′ Σαντιάγο)

Μπιλμπάο – Αλαβές 2-0 (32′, 37′ Γκουρουθέτα)

Κυριακή 17/3

Σεβίλλη – Θέλτα 1-2 (18′ Εν-Νεσίρι / 72′ Πέρεθ, 78′ Λάρσεν)

Βιγιαρεάλ – Βαλένθια 1-0 (54′ Κουένκα)

Λας Πάλμας – Αλμερία 0-1 (14′ Μπαπτιστάο)

Ράγιο Βαγιεκάνο – Μπέτις 2-0 (40′ Λεζέν, 78′ Καμέγιο Πέρεθ)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-3 (38′ Φέλιξ, 47′ Λεβαντόφσκι, 65′ Φερμίν)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς