16.1 C
Athens

Σφιόντεκ – Σάκκαρη 2-0: Απόλυτη κυριαρχία από το νο.1 του κόσμου στον τελικό της Καλιφόρνια

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια το πάλεψε όσο μπορούσε στο πρώτο σετ αλλά παραδόθηκε στην ανωτερότητα της Πολωνής στο δεύτερο και μοιραία γνώρισε ακόμη μία ήττα σε τελικό, αυτή τη φορά για το Indian Wells

Η Ίγκα Σφιόντεκ επιβεβαίωσε πλήρως τον ρόλο του φαβορί και επικράτησε άνετα με 2-0 σετ της Μαρίας Σάκκαρη στον τελικό του Indian Wells στην Καλιφόρνια.

Το νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης στη WTA μπήκε αποφασισμένη για τη νίκη και το τρόπαιο στο κορτ και παρά τον σθεναρό ανταγωνισμό της Ελληνίδας πρωταθλήτριας στο πρώτο σετ (6-4), το δεύτερο εξελίχθηκε σε… περίπατο για την Πολωνή που συνεχίζει να σηκώνει κούπες και το 2024!

Η Πολωνή πρωταθλήτρια κατέκτησε το τρόπαιο στην έρημο της Καλιφόρνια για δεύτερη φορά μετά το 2022 όταν είχε συναντήσει ξανά στον τελικό την Ελληνίδα πρωταθλήτρια (19ος τίτλος στην καριέρα της), ωστόσο, η Μαρία Σάκκαρη με την εικόνα που έδειξε σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά 1000 της WTA έστειλε το μήνυμα πως έχει «επιστρέψει» για τα καλά στις… υψηλές πτήσεις.

Στην 6η μεταξύ τους μονομαχία η Σφιόντεκ κατάφερε να φέρει τη σειρά στα ίσια (3-3), με τις νίκες της, πάντως, να δίνουν δύο τίτλους στο Indian Wells και μία στη Ντόχα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η Μαρία Σάκκαρη θα παραμείνει και την επόμενη εβδομάδα στο νο9 της παγκόσμιας κατάταξης και φυσικά η Ίγκα Σφιόντεκ στο «ρετιρέ» της WTA.

 ΤΑ ΣΕΤ 2-0: 6-4, 6-0.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς