19 C
Athens

Σιντ Τρούιντεν – Μπριζ 2-1: Ήττα με ανατροπή για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ, που έχασε και Μινιολέ

Η Κλαμπ Μπριζ μπήκε δυνατά στην έδρα της Σιντ Τρούιντεν και πήρε γρήγορο προβάδισμα, όμως από εκεί και πέρα η κούραση τη νίκησε και δέχθηκε την ανατροπή για να ηττηθεί με 2-1.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League μπήκε με σπασμένα τα φρένα στον αγωνιστικό χώρο και το υψηλό πρέσινγκ της ήταν αυτό που της έδωσε το γρήγορο προβάδισμα στο 6ο λεπτό. Ωστόσο αυτό στη διάρκεια του αγώνα το πλήρωσε, καθώς η κόπωση μετά και το παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης κόντρα στη Μόλντε επηρέασε την ομάδα του Ρόνι Ντέιλα. Κάπως έτσι παρέμεινε στο -18 από την κορυφή πριν τα πλέι οφ τίτλου, τον οποίον μοιάζει απίθανο να κυνηγήσει.

Μέσα σε όλα η Μπριζ έχασε και τον Μινιολέ, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 9ο λεπτό με μυϊκό πρόβλημα. Μένει να φανεί πόσο σοβαρό είναι το μέγεθος του τραυματισμού του και αν θα τον κρατήσει εκτός μέχρι τις 11 Απριλίου που είναι το πρώτο ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Το γκολ ήρθε στο 6ο λεπτό μετά από λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων, με την μπάλα να φτάνει γρήγορα στον Ζουτγκλά που με ωραία ενέργεια απέφυγε δύο αντιπάλους και τελείωσε όμορφα τη φάση με το μυτάκι για το 0-1 με το 7ο του γκολ στη σεζόν.

Η υπεροχή της Μπριζ στον αγωνιστικό χώρο κράτησε για περίπου 30 λεπτά. Οι γηπεδούχοι από εκεί και πέρα άρχισαν να κρατάνε πιο πολύ την μπάλα στα πόδια τους και όσο περνάει η ώρα να γίνονται όλο και πιο απειλητικοί. Παρόλα αυτά μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους η Μπριζ ήταν αυτή που είχε μεγάλη ευκαιρία να φτάσει σε δεύτερο τέρμα, με τον Φανάκεν να βγαίνει τετ-α-τετ και να μην μπορεί να νικήσει τον Σουζόυκι για το 0-2.

Αυτό που είχε αρχίσει να γίνεται στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου συνεχίστηκε σε ολόκληρο το δεύτερο. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στο γήπεδο και η Μπριζ φάνηκε αρκετά επηρεασμένη με τα λάθη να είναι αρκετά. Τελικά η ισοφάριση ήρθε με κεφαλιά στο 59ο λεπτό.

Μετά το 1-1 η Μπριζ προσπάθησε να βγει ξανά μπροστά, δημιούργησε κάποιες φάσεις, ωστόσο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις στιγμές της. Έτσι η Σιντ Τρούιντεν έγινε πιο πιεστική στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και κέρδισε πέναλτι στο 81′. Ο Κάγια όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει καθώς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Ογκάβα έχασε τεράστια ευκαιρία σουτάροντας άουτ σε κενή εστία.

Τελικά το γκολ ήρθε για τους γηπεδούχους, με τον Κοϊτά να πιάνει τρομερό σουτ έξω από την περιοχή και να φέρνει τούμπα το ματς στο 85′. Στα λίγα λεπτά μέχρι το τέλος η Μπριζ δεν μπόρεσε να απειλήσει και έτσι το 2-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

ΜΠΡΙΖ (Ρόνι Ντέιλα): Μινιολέ (10′ λ. τρ. Ζακέρ), Σαμπέ (86′ Μπαρμπερά), Όρντονες, Μέχελε, Μάιγερ, Ονιεντίκα, Φανάκεν, Φετλέσεν (60′ Νίλσεν), Τιάγκο, Σκόρας (86′ Ταλμπί), Ζουτγκλά (60′ Νούσα)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς