23.8 C
Athens

Ένα Κύπελλο και δύο μεγάλες προκρίσεις: Οι τρεις σπουδαίες βραδιές του Τζολάκη στον Ολυμπιακό

Τόπολα, Θεσσαλονίκη, Βόλος: ο 21χρονος Χανιώτης τερματοφύλακας έχει πρωταγωνιστήσει σε τρεις πολύ μεγάλες βραδιές του Ολυμπιακού σε Κύπελλο και Ευρώπη με αποκορύφωμα φυσικά την εξάρα κόντρα στη Μακάμπι

Σε τρεις μήνες το συμβόλαιο του Κωνσταντίνου Τζολάκη με τον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται και ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στο μέλλον, ο 21χρονος Χανιώτης τερματοφύλακας έχει συνδυάσει την παρουσία του στους Ερυθρόλευκους με πολύ σπουδαίες στιγμές.

Από το καλοκαίρι του 2018 που φόρεσε για πρώτη φορά τα ερυθρόλευκα (σε επίπεδο Κ19), ο Τζολάκης αποτέλεσε τη δεύτερη ή τρίτη επιλογή κάτω από τα δοκάρια σε επίπεδο πρώτης ομάδας, ωστόσο υπήρξαν παιχνίδια που έγινε ο τερματοφύλακας… ειδικών αποστολών και αποδείχθηκε (και) γουρλής.

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Conference με την ανατροπή απέναντι στη Μακάμπι έχει και το όνομά του.

Μάρτιος 2024, Τόπολα. Ο 21χρονος πήρε τα γάντια από τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη που αντιμετώπιζε πρόβλημα στον ώμο και σε ένα από τα σπουδαιότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού, έβαλε το όνομά του στη λίστα των πρωταγωνιστών. Το χαμόγελό του στο τέλος της βραδιάς τα είπε όλα.

 

Δεν ήταν όμως μόνο η Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Σερβία.

Αρκεί να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω…

Ιανουάριος 2023, Χαριλάου. Ο Αντρέ Γκρέι στήνει την μπάλα στην άσπρη βούλα στο 82′ και είναι έτοιμος να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα για τον Άρη ώστε να στείλει στην παράταση τον επαναληπτικό προημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

 

Ο Τζολάκης πέφτει εντυπωσιακά και σταματά τον Τζαμαϊκανό κρατώντας το μηδέν, για να έρθει λίγο πριν το φινάλε ο Ελ Αραμπί και να σφραγίσει την ερυθρόλευκη πρόκριση. Στο ίδιο παιχνίδι, ο ταλαντούχος τερματοφύλακας έκανε συνολικά οχτώ επεμβάσεις!

Σεπτέμβριος 2020, Πανθεσσαλικό. Ο Χανιώτης τερματοφύλακας αγωνίζεται βασικός στον τελικό Κυπέλλου του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ.

Οι Ερυθρόλευκοι πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τροπαίου στο Πανθεσσαλικό με 1-0 σε μια σεζόν που ο Τζολάκης είχε αγωνιστεί βασικός στον θεσμό μόλις σε ένα παιχνίδι. Σημειώνεται πως αυτό είναι το τελευταίο Κύπελλο που έχει κατακτήσει ο Ολυμπιακός έκτοτε.

Με τη φανέλα του Ολυμπιακού ο 21χρονος έχει αγωνιστεί σε 34 παιχνίδια ενώ έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία του στα 15 εξ αυτών.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς