20.8 C
Athens

Ο Ορτέγκα έκανε το πληρέστερο παιχνίδι του με τα ερυθρόλευκα στην ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού

Η καλύτερη φετινή εμφάνιση του Ορτέγκα συνδυάστηκε με τη μυθική ανατροπή και την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού, με τις προσωπικές επιδόσεις του Αργεντινού να αποτελούν ενέσεις τόνωσης ηθικού έπειτα από ένα δύσκολο διάστημα με τα ερυθρόλευκα

Η προσαρμογή κάθε ποδοσφαιριστή που μετακομίζει από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη είναι ιδιαίτερη και απαιτεί χρόνο. Για τον Φρανσίσκο Ορτέγκα η πρώτη σεζόν στον Ολυμπιακό δεν είναι εύκολη, έχει αρκετές διακυμάνσεις και… πολλή κριτική.

Ο Αργεντινός αριστερός μπακ αποτέλεσε μια επένδυση για τους Ερυθρόλευκους το καλοκαίρι, βρέθηκε στην εθνική ομάδα της χώρας του και έπαιξε διαδοχικά παιχνίδια non stop αφού θυμίζουμε πως όταν αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, οι υποχρεώσεις του με τη Βελέζ δεν είχαν ολοκληρωθεί.

Ο Ορτέγκα κατέγραψε κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ την 32η συμμετοχή του με τον Ολυμπιακό σε όλες τις διοργανώσεις και πιστώθηκε την 4η ασίστ του (1η στο Conference) στο απίστευτο γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί για το 1-4 και την ισοφάριση στο σκορ του πρώτου αγώνα.

 

Και στο ποδόσφαιρο η ψυχολογία έχει σημαντικό ρόλο. Έπειτα από αρκετές ασταθείς εμφανίσεις είτε λόγω της προσαρμογής του, είτε λόγω βοηθειών που δεν είχε στα μαρκαρίσματα στην πλευρά του, ο Ορτέγκα φώναξε δυναμικά «παρών» στη Σερβία.

Στα 120′ που αγωνίστηκε, ο Αργεντινός όργωσε την αριστερή πλευρά με ασταμάτητα ανεβοκατεβάσματα και κέρδισε 9 από τις 12 προσωπικές μονομαχίες που έδωσε σε όλο το γήπεδο.

Επιπλέον, είχε δύο επιτυχημένες ντρίμπλες, τρεις φορές καθάρισε φάσεις που πήγαν να δημιουργήσουν οι Ισραηλινοί και τρεις φορές ανέκτησε την κατοχή της μπάλας: συνολικά είχε 87 επαφές με αυτή και πολλές εξ αυτών έγιναν πάνω από τη μεσαία γραμμή.

Το ακόμα πιο θετικό για τον Ορτέγκα είναι πως συνδύασε μια τόσο γεμάτη και καλή εμφάνιση σε μια από τις πιο ιστορικές βραδιές του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Η διακοπή θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο τον Αργεντινό να καθαρίσει το μυαλό του και να δουλέψει κι άλλο στις αδυναμίες του ενόψει του επόμενου πολύ κρίσιμου διαστήματος με τα παιχνίδια με τη Φενέρμπαχτσε να αποτελούν και για τον ίδιο μια μεγάλη πρόκληση.

Δεν ξεχνάμε άλλωστε πως για την απόκτησή του ο Ολυμπιακός έδωσε ένα πολύ σημαντικό ποσό στη Βελέζ ενώ το συμβόλαιο του έχει εμγάλη διάρκεια.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς