24 C
Athens

Γκοφ – Σάκκαρη 1-2: Εξαιρετική η Μαρία, χόρεψε στη βροχή για την πρόκριση στον τελικό του Indian Wells

Η Μαρία Σάκκαρη έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα στην επεισοδιακή και με συνοδεία βροχής νίκη επί της Γκοφ για την πρόκριση στον 10ο τελικό της καριέρας της, όπου θα συναντήσει την Πολωνή Ίγκα Σφιόντεκ

Τι κι αν το ματς διεκόπη δύο φορές και «τράβηξε» για πάνω από 4,5 ώρες, η Μαρία Σάκκαρη βρήκε το σθένος και τα ψυχικά αποθέματα, παρέμεινε συγκεντρωμένη στον μεγάλο της στόχο και θα διεκδικήσει την κούπα στο Indian Wells της Καλιφόρνια μετά τη νίκη με 2-1 σετ στον ημιτελικό, κόντρα στην Κόκο Γκοφ, την 20χρονη Αμερικανίδα κάτοχο του US Open.

Η 28χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια που έφτασε στον 10ο τελικό στην καριέρα της -3ος στο WTA μετά τους δύο στο Indian Wells και το Σεπτέμβριο στη Γουαδαλαχάρα-επιβεβαίωσε και απέναντι στην Γκοφ ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, κατακτώντας το πρώτο σετ με 6-4.

Αφού έκανε το μπρέικ για το 5-4 στη συνέχεια υπερασπίστηκε το σερβίς της για να φτάσει στη νίκη, δείχνοντας να επανήλθε πιο συγκεντρωμένη μετά την 25λεπτή διακοπή λόγω βροχής από την αντίπαλό της.

Παρά την ισοφάριση της Γκοφ στο τάι μπρέικ, η Σάκκαρη δεν τα… έχασε και με ένα εξαιρετικό τρίτο σετ επικράτησε με 6-4, 5-6 (7), 6-2 της Αμερικανίδας αντιπάλου της τσεκάροντας το εισιτήριο για τον τελικό.

Εκεί θα αντιμετωπίσει, όπως και στο χαμένο τελικό του 2022 (6-4,6-1), την Πολωνή Ίγκα Σφιόντεκ, η οποία νωρίτερα χρειάστηκε μόλις 68 λεπτά για να νικήσει την Μάρτα Κάστιουκ από την Ουκρανία με 6-2, 6-1 και να εξασφαλίσει συμμετοχή στον τελικό του Indian Wells για 2η φορά στην καριέρα της, φτάνοντας παράλληλα στον 10ο τελικό WTA 1000.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς